Federatie escape rooms BEFEB: De Gouden Kooi staat mee aan de wieg

Dat we bij De Gouden Kooi een hart hebben voor escape rooms mag geen verrassing zijn. Wij vinden deze vorm van entertainment geweldig en willen er dan ook alles aan doen opdat deze sector zich in België op de kaart kan zetten. Daarom zijn we vanaf dag 1 betrokken bij de oprichting van de federatie van Belgische escape rooms, BEFEB. We zijn uiteraard lid van de federatie en Jan, mede-eigenaar van De Gouden Kooi, is voorzitter van het bestuur van de escape room federatie. Op die manier geeft De Gouden Kooi mee vorm aan de toekomst van escape rooms in België.

BEFEB heeft als doel zoveel mogelijk escape rooms en eigenaren ervan te verenigen met elkaar. Op die manier probeert BEFEB iedereen op een correcte manier te informeren over de sector.

Daarnaast profileert BEFEB zich als een aanspreekpunt voor diverse partijen zoals bedrijven, pers en media, organisatoren van evenementen en vele anderen. Zo wil de organisatie sectorgebonden initiatieven actief ondersteunen en aanmoedigen.

BEFEB logo

De Gouden Kooi onderschrijft met veel plezier het ethisch charter van BEFEB, dat een kwaliteitslabel is voor de professionaliteit waar wij voor staan. Elke escaperoom die lid wil worden van de federatie moet dit verplicht ondertekenen en gaat akkoord met alle tien punten die hierin vermeld staan. Veiligheid is prioriteit nummer één. Vervolgens staat ook een correcte manier van werken in verband met belastingplicht en gebruik van persoonsgegevens hoog op die lijst.

Het ondertekende charter is zichtbaar aanwezig in elk filiaal van De Gouden Kooi. Wij hebben geen geheimen. Meer nog, wij willen graag dat elke escape room in België dit charter onderschrijft. Dit kan er alleen maar voor zorgen dat jullie in elke escape room in België een fijne tijd beleven!

Onze escape rooms checken? Dat doe je hier!

De Gouden Kooi