Een escape room voor kinderen: een top-idee!

Een escape room is een enorm leuke activiteit om te doen in Mechelen, ook voor kinderen tijdens bijvoorbeeld een kinderfeestje. Vaak wordt gedacht dat de puzzels in een escape room voor hen te moeilijk zijn, maar eigenlijk is dat niet waar. Bij groepen kinderen ligt de uitdaging vooral bij het afwerken van een puzzel: ze springen iets meer dan volwassenen van de hak op de tak, of ze luisteren wat te weinig naar elkaar. Alleszins, voor deze ‘probleempjes’ zijn er altijd oplossingen.

De deuren van onze escape room staan open voor alle kinderen

Ongeacht of je 8 of 88 jaar oud bent, in onze escape room ben je op elke leeftijd welkom. Omdat onze escape room wel uitdagend, maar helemaal niet eng is, is ze ook geschikt voor kinderen en tieners. Natuurlijk is het wel zo dat heel jonge kinderen best spelen onder begeleiding van een volwassen begeleider. Deze helpt mee de raadsels en puzzels van de escape room op te lossen zodat jullie als team binnen de tijd kunnen ontsnappen uit de escape room. Hieronder sommen we enkele mogelijke situaties op voor kinderen waarin ze onze escape room kunnen ontdekken.

Je speelt in familieverband

Wanneer je met je gezin een room speelt, dan stelt zich eigenlijk helemaal geen probleem: vaak zijn gezinsleden al goed op elkaar afgestemd en vinden de kinderen op een spontane manier hun plaatsje in de escape groep. Wanneer ze met een van de puzzels in de escape room vastlopen, dan kunnen de ouders snel bijspringen. Vaak richten de kinderen zich op de meer praktische opdrachten. In de escape rooms van De Gouden Kooi zijn die altijd wel aanwezig.

familie gezin escape room bij De Gouden Kooi

Een ‘begeleider’ speelt mee

Bij een kinderfeestje of vriendenuitjes spelen de kinderen (of jongeren) natuurlijk het liefst de escape room zonder volwassenen. Hoewel kinderen zeker in staat zijn om (bijna) alle puzzels van een escape room zelfstandig op te lossen, is het toch vaak aangeraden dat er een ‘begeleider’ mee naar binnen gaat tijdens het kinderfeestje. Wanneer de kinderen het overzicht verliezen of wanneer er chaos ontstaat, dan kan de begeleider hen weer op het goede pad brengen. Ervaring leert ons ook dat de kinderen na enkele minuten zo in het spel opgaan, dat ze die ‘begeleider’ als het ware vergeten.

Ze krijgen extra tips

Kinderen en/of jongeren spelen natuurlijk het liefst zonder die volwassenen in hun buurt. Ook dat is geen probleem: de spelleiders geven vanop afstand nu en dan wat extra tips, waardoor ze niet nodeloos vastlopen op een puzzel dat hen niet echt ligt. Bij De Gouden Kooi kan je alvast rekenen op een team toegewijde spelleiders.

Richtlijnen omtrent leeftijd

Personen van ongeveer elke leeftijd kunnen deelnemen aan een escape room bij De Gouden Kooi. Wij hebben al verschillende groepen met jongere deelnemers mogen ontvangen. Op basis van deze ervaringen geven we graag het volgende advies omtrent de leeftijd van de spelers:

  • Kinderen vanaf 8 jaar kunnen het spel perfect spelen. Deze leeftijd is geen absolute minimumgrens: wil je graag met je gezin komen met kinderen van bijvoorbeeld 7 en 9 jaar, dan zal het kind van 7 jaar zich ook reuze amuseren.
  • Kinderen jonger dan 12 jaar worden bij voorkeur begeleid door minstens één volwassene.
  • Kinderen vanaf 12 jaar kunnen het spel perfect zonder volwassenen spelen.

Sowieso monitoren we het spel vanop afstand en kunnen we de kinderen bijstaan met tips en hints wanneer dat nodig blijkt.

Boek meteen jouw bezoek

Zoek niet verder naar een leuke escape room die ook geschikt is voor je kinderen, bijvoorbeeld voor een kinderfeestje. Boek nu je dag uit bij De Gouden Kooi. Je reserveert eenvoudig online de escape room van je voorkeur op de gewenste datum. Meer weten? Bel ons dan op 015/67.68.67 of mail naar info@degoudenkooi.be. Op onze FAQ-pagina vind je alvast onze richtlijnen wat betreft de leeftijd van de deelnemers, en voor escape teams met kinderen, raden we onze escape games aan.

De Gouden Kooi