Een escape room met kinderen: een top-idee!

Een escape room is een enorm leuke activiteit om te doen, ook voor kinderen. Vaak wordt gedacht dat de puzzels voor hen te moeilijk zijn, maar eigenlijk is dat niet waar. Bij groepen kinderen ligt de uitdaging vooral bij het afwerken van een puzzel: ze springen iets meer dan volwassenen van de hak op de tak, of ze luisteren wat te weinig naar elkaar. Alleszins, voor deze “probleempjes” zijn er altijd oplossingen.

 

Je speelt in familieverband

Wanneer je met je gezin een room speelt, dan stelt zich eigenlijk helemaal geen probleem: vaak zijn gezinsleden al goed op elkaar afgestemd en vinden de kinderen op een spontane manier hun plaatsje in de escape groep. Wanneer ze met een puzzel vastlopen, dan kunnen de ouders snel bijspringen. Vaak richten de kinderen zich op de meer praktische opdrachten. In de escape rooms van De Gouden Kooi zijn die altijd wel aanwezig.

Een “begeleider” speelt mee

Bij verjaardagsfeestjes of vriendenuitjes spelen de kinderen (of jongeren) natuurlijk het liefst zonder volwassenen. Hoewel kinderen zeker in staat zijn om (bijna) alle puzzels van een escape room zelfstandig op te lossen, is het toch vaak aangeraden dat er een “begeleider” mee naar binnen gaat. Wanneer de kinderen het overzicht verliezen of wanneer er chaos ontstaat, dan kan de begeleider hen weer op het goede pad brengen. Ervaring leert ons ook dat de kinderen na enkele minuten zo in het spel opgaan, dat ze die “begeleider” als het ware vergeten.

Ze krijgen extra tips

Kinderen en/of jongeren spelen natuurlijk het liefst zonder die volwassenen in hun buurt. Ook dat is geen probleem: de spelleiders geven vanop afstand nu en dan wat extra tips, waardoor ze niet nodeloos vastlopen op een puzzel dat hen niet echt ligt. Bij De Gouden Kooi kan je alvast rekenen op een team toegewijde spelleiders.

Op onze FAQ pagina vind je alvast onze richtlijnen wat betreft de leeftijd van de deelnemers, en voor escape teams met kinderen, raden we onze 4 escape games aan.