Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat je van escape rooms spelen bij De Gouden Kooi slimmer wordt

Mechelen – Recent wetenschappelijk onderzoek bevestigt wat reeds langer als waarheid aangenomen werd: escape rooms spelen bij De Gouden Kooi verhoogt de intelligentie van de spelers. Het is de gerenommeerde Universiteit van Mechelen die dit recent aantoonde, met baanbrekend onderzoek: “Door het toepassen van een nieuwe innovatieve onderzoeksmethodologie konden wij bewijzen wat vele andere vooraanstaande internationale wetenschappelijke teams al jaren trachtten uit te spitten. Dit is een wetenschappelijke revolutie”, vertelt professor dokter emeritus Slimski.

​Het team van de universiteit van Mechelen combineerde literaire studies met empirisch onderzoek bij De Gouden Kooi. “De samenwerking met De Gouden Kooi in Mechelen zorgde na jaren voor de echte doorbraak in ons onderzoek. De Gouden Kooi won reeds verschillende internationale awards voor haar escape rooms”, aldus prof. Dr. Em. dokter Slimski van de universiteit. 

“Dit is een wetenschappelijke revolutie”, vertelt professor dokter emeritus Slimski.

 

Professor dokter Slimski aan het werk.

Professor dokter Slimski aan het werk

“Gedurende enkele maanden hebben wij de escapers die De Gouden Kooi een bezoekje brachten opgevolgd. We vergeleken de mentale en fysieke capaciteiten van de escapers voor en na hun escape spel. Niets werd aan het toeval overgelaten. Ook de haarlengte en de neusomtrek werden bijvoorbeeld in kaart gebracht, samen met 83 andere relevante variabelen. Bovendien konden we door middel van een ingebrachte sonde deze data 24/7 opvolgen en analyseren.”

Deze empirische data werd vervolgens in een Commodore 64 ingeput waarna de verschillende algoritmes aan de slag gingen. Wat blijkt: er werd vastgesteld dat de hersenmassa van escapers significant meer activiteit vertoonde na het spelen van een escape room. Bovendien was de correlatie sterker naarmate er meer escape rooms gespeeld werden. De haarlengte leek dan weer geen significante invloed te hebben op wat men kortweg soms ook wel als IQ omschrijft.

“Het spelen van een escape room elders dan bij De Gouden Kooi kun je dus kortweg dom noemen”, aldus professor Slimski.

 

Opmerkelijk: het spelen van een escape room op een andere locatie dan bij De Gouden Kooi had het tegengestelde effect: er werd een grote daling van het IQ vastgesteld. “Het spelen van een escape room elders dan bij De Gouden Kooi kun je dus kortweg dom noemen”, aldus professor Slimski. “Ikzelf speelde ondertussen alle escape rooms bij De Gouden Kooi en merk echt het verschil. Ik kan nu zelf de kruiswoordraadsels uit de Flair oplossen. Een nieuwe wereld gaat voor me open. Ik kan het iedereen aanraden!”

Dit baanbrekende werk wordt internationaal met applaus onthaald. Zowel het resultaat van het onderzoek als de gehanteerde methode worden gelauwerd. De Gouden Kooi is blij met de resultaten van dit onderzoek. “Dit is voor ons een bevestiging van wat we al wisten. Wil je op een leuke manier slimmer worden, kom dan een escape room spelen bij De Gouden Kooi.”

Wil je dit in de praktijk ervaren? Boek dan snel een escape room. Of nodig je teamgenoten uit via onze handige datumprikker!

De Gouden Kooi