Koop een escape room cadeaubon

In de online shop van De Gouden Kooi kan je een cadeaubon, bordspellen of breinbrekers aankopen.

Cadeaubon

Een spel bij de Gouden Kooi is vast en zeker een leuk geschenk. Via onderstaande link kan je een cadeaubon kopen. Er zijn cadeaubonnen met verschillende waardes en ze zijn 1 jaar geldig (vanaf dag van aankoop). De cadeaubon hoeft niet in 1 keer gespendeerd te worden. Om de juiste keuze te maken kan je hier de tarieven voor onze escape rooms raadplegen.

 

Je koopt je cadeaubon online, en krijgt vervolgens een e-mail met alle nodige info. Je kiest de opmaak van je cadeaubon, zet er een leuke tekst bij en print hem zelf af. Zo heb je in 1-2-3 een leuk geschenk!

EN

Bordspellen

Gezelschapspellen brengen het plezier van een escape game naar je huiskamer. Het is natuurlijk niet hetzelfde als effectief opgesloten worden in een escape room, maar een bordspel zorgt zeker voor een leuk avondje puzzelen en gezonde stress. Je kan deze spellen bij ons ter plaatse aankopen, of via onze partner Bol.com.

Spel 1:

Escape Room The Game

 • Winnaar Speelgoed van het jaar 2016
 • Best verkochte spel in Nederland in 2016
 • Speel 4 verschillende scenario's (telkens 60 minuten)
 • Verschillende uitbreidingsets beschikbaar
 • Nederlandstalig
 • Zorg dat je 3 AA batterijen bij de hand hebt

 

Wat vonden wij ervan?

Ik maakte me sterk dat we met 2 'Gouden Kooiers' het eerste scenario zouden moeten kunnen oplossen. Het eerste scenario (prison break) is het gemakkelijkste van de vier, dus dat moest te doen zijn met 2 escaperoom eigenaars :-). Uiteindelijk hadden we nog 26:36 minuten over. Missie geslaagd!

 

Ik vond het een leuk half uurtje. De decoder is wel tof en draagt bij tot de sfeer. Je wordt met je neus op je resterende tijd gedrukt, en het ingeven van codes via de codesleutels is een leuke manier om door te gaan naar de volgende stap in het spel. De puzzels op zich waren, zoals dat hoort voor het eerste scenario, niet al te moeilijk. Het was vooral belangrijk opmerkzaam te zijn en logisch na te denken. Het was minder 'puzzelen' op zich.

 

Een dag later speelde ik met mijn vriendin het derde scenario (nuclear countdown), het op 1 na moeilijkste scenario. We hadden toch wat tips en 10 minuten extra nodig.

 

Het was leuk dat het helemaal anders was dan het eerste scenario, en inderdaad iets moeilijker. De puzzels zelf vond ik ook al creatiever en beter bedacht als in het eerste scenario. De makers hebben dus bewust gekozen voor een opbouw over de 4 scenario's, wat maakt dat dit spel geschikt is voor beginners tot pro's!

Ik ga alvast een goed team samenstellen alvorens het moeilijkste scenario aan te vatten...

Korte inhoud

In dit uitdagende en onvoorspelbare bordspel los je samen een mysterie op door te zoeken naar verborgen aanwijzingen en het oplossen van raadsels. Je hebt hiervoor slechts 1 uur de tijd, gebruik die tijd goed! De Chrono Decoder telt af van 60 naar 0, zorgt voor de benodigde sfeer en geeft af en toe cryptische aanwijzingen. Hebben jullie binnen 60 minuten de juiste code gevonden om bijvoorbeeld te ontsnappen uit de gevangenis, de atoombom te ontmantelen of het virus te stoppen, dan win je gezamenlijk het spel! Dit vereist echt teamwork en goede communicatie maar ook vindingrijkheid, creativiteit, logisch nadenken en aandacht voor details. Want niet elk raadsel, code of aanwijzing is zomaar eenvoudig te vinden en te interpreteren...

Spel 2:

Escape Room Mystery at the Stargazor's Manor

 • 3-8 personen
 • Duurtijd 90 minuten
 • Bevat 1 scenario
 • Engelstalig
 • Leuke items om mee te puzzelen

 

Wat vonden wij ervan?

Ik speelde dit spel met mijn vriendin en ouders en we slaagden erin het spel uit te spelen in 1 uur en 10 minuten. We hadden hierbij 1 tip nodig. Die tips vind je eenvoudig online, en heb je gemakkelijk bij de hand op je tablet of smartphone terwijl je het spel speelt. Ik vond het een spannend en leuk spel, niet al te moeilijk, maar het niveau zat juist goed voor wat minder ervaren escapers. De puzzels zijn leuk en afwisselend, en op het einde weet het spel je toch weer te verrassen. Volgens de handleiding zou je dit spel met 8 personen kunnen spelen, maar dat zou ik niet aanraden. 4 personen lijkt net goed. Het feit dat het spel engelstalig is, stoort niet. De puzzels bevatten geen taal, en als 1 persoon de taal een beetje machtig is, vertaalt die de verhaalllijn gewoon voor de anderen. Aan te raden voor een leuk avondje thuis. Uiteraard jammer dat je dit maar 1 keer kan spelen, maar na het spel krijg je duidelijke instructies hoe je alles weer netjes opbergt, en dan hebben wij het spel gewoon doorgegeven aan vrienden.

Korte inhoud

We schrijven 1869. Een beroemde astronoom, die in de Stargazer Manor woont, is van de aardbodem verdwenen. Het is nu aan jou en je vrienden om aanwijzingen te vinden, problemen op te lossen, de astronoom te redden en zien weg te komen uit de kamer voor de tijd op is! Dit superspannende partyspel is uniek! Het biedt alle spanning van de typische ‘Escape the Room’-spelletjes en activiteiten, maar dit spel kun je gewoon bij je thuis spelen zonder dat er echt iemand in een kamer moet worden opgesloten. Kunnen jullie het mysterie ontrafelen en de astronoom redden?

Er zijn meer escape room bordspellen dan wij kunnen testen. Wel willen we jullie graag een zo volledig mogelijk overzicht geven, dus hieronder vind je een oplijsting van de escape room bordspellen die we zelf nog niet konden testen.

Breinbrekers

Plezier beleven en tegelijkertijd je hersenen laten kraken doe je met breinbrekers en zijn er voor alle leeftijden. Je kan vaak alleen met deze breinbrekers aan de slag.

Wij zijn vooral fan van de breinbrekers van Thinkfun, SmartGames en Cast Puzzle. Thinkfun en SmartGames zijn inventief in het uitwerken van fijne bord- en kaartpuzzels. Cast Puzzle is leider in het maken van metalen puzzels die je uiteen moet halen en weer assembleren.

 

Klik op onderstaand logo en scroll door de vele breinbrekers op onze partnersite Bol.com. Veel plezier!

 

Al de rechten zijn voorbehouden voor De Gouden Kooi. info@degoudenkooi.be
De maatschappelijke zetel van De Gouden Kooi is gelegen in de Gerechtstraat 10, 2800 Mechelen, België
Onze verkoopsvoorwaarden vind je hier.