Onze gewonnen awards

Doorheen de jaren hebben we bij De Gouden Kooi al best veel fijne erkenning gekregen voor ons werk. Soms vertaalt zich dat in een award. Onderstaand vind je een overzicht van onze verkregen awards doorheen de jaren.

2024

yellow-border-medium-top
maison slash award De Gouden Kooi

Net zoals in 2020 voor ‘Het geheim van Sint-Rumoldus’ ontvangen we in 2024 voor ‘De wraak van Han’ een award van de ‘escape room awards’. Dat is een Spaans initiatief dat reeds enkele jaren Spaanse en internationale escape rooms in de verf zet door in verschillende categorieën escape rooms te nomineren en uiteindelijk te rangschikken.

We eindigden net zoals 4 jaar geleden op de vijfde plaats. De 5de beste escape room van de wereld. Daar zijn we super trots op!

Meer weten? Check de website van escape room awards.

maison slash award De Gouden Kooi
Op 1 mei 2024 kregen we onderstaand mailtje binnen:

“We zijn blij om aan te kondigen dat Han’s Revenge een Room Escape Artist 2024 Golden Lock Award heeft gewonnen. Gefeliciteerd! Deze prijs is een erkenning van uw passie, creativiteit en toewijding om uw spelers onvergetelijke ervaringen te bieden.”

Het mailtje kwam van de Amerikaanse Room Escape Artist. Room Escape Artist staat voor goed onderbouwde, rationele en redelijk humoristische escape room content en meeslepende gamecontent en evenementen.

Meer weten? Check de website van Room Escape Artist.

maison slash award De Gouden Kooi
Voor Escape Maniac, een Duitse blog en podcast over escape rooms, behoorden we tot de top 10 van 2022/2023.
De wraak van Han rijgt zo de awards aan elkaar.
Wie Duits kan en graag hun podcast beluistert, vindt meer info via de link hieronder.
 

Meer weten? Check de website van Escape Maniac.

maison slash award De Gouden Kooi
Heiner Stepen, de vader van Escaperoomers, een Duits reviewplatform, geeft ons een 6de plaats.
 
Heiner is een fervente escaperoomspeler die ondertussen al meer dan 2000 escape rooms heeft gespeeld. Hij weet dus wat goed is.
In 2023 speelde hij maar liefst 450 escape rooms.
 
Eén van die 450 rooms in dat jaar was onze “Wraak van Han”. Na zijn bezoek vond hij dat onze escape experience een 6de plaats verdiende in die lijst.
 

Meer weten? Check de website van Escape Roomers.

award escaperoomawardsoficial.com
In januari 2024 ontvangen we onze eerste award van het jaar. Die komt van Morty, een Amerikaanse review website en app. De Morty-community registreerde meer dan 300.000 ervaringen en 200.000 beoordelingen in 79 landen. Daardoor was het best uitdagend om op de top 200 lijst van dit jaar te komen. Toch zijn we daar met onze beide escape experiences in geslaagd!
 
“Deze ervaringen bieden fantasierijke interacties, een diepe onderdompeling in unieke werelden en een geweldige klantenservice”, aldus Morty.
 
Super dus om hiervan een award in ontvangst te mogen nemen!
 
 

2023

yellow-border-medium-top
certificate terpeca 2022

TERPECA is de belangrijkste wereldwijde verkiezing van de beste escape rooms ter wereld. TERPECA staat voor ‘Top Escape Rooms Project Enthusiasts’ Choice Award’, en dat mag je vrij letterlijk nemen. Om escape rooms te mogen nomineren moet je wereldwijd minstens 200 escape rooms gespeeld hebben, en om te mogen stemmen moeten er minstens 100 escape rooms op je teller staan. In 2023 stemden er zo 1.114 enthousiastelingen. Samen speelden ze 314.782 escape rooms, en bepaalden welke 100 escape rooms tot de absolute wereldtop behoren. ‘De wraak van Han’ van De Gouden Kooi prijkt op de 5de plaats, en wint zo de award ‘Top room’. De wraak van Han is zo de beste escape room van België en de 5de beste escape room van de wereld!

Meer weten? Hier vind je de website van Terpeca.

award escaperoomawardsoficial.com

In november 2023 winnen we de wedstrijd die vanuit Mechelen georganiseerd wordt om teambuildingactiviteiten die de stad in een positief licht zetten, te promoten.

“De Gouden Kooi werd uitgeroepen tot winnaar van de eerste Mechelen Award. Dat is een prijs voor de beste teambuildingactiviteit op maat van de Dijlestad. Met De Nekker – Escape Walk Experience brengen ze volgens de jury de ervaring van een escaperoom naar buiten en laten ze deelnemers op een leuke en originele manier kennis maken met de stad.”

We zijn enorm trots dat we op onze eigen manier kunnen bijdragen om Mechelen op de kaart te zetten als de perfecte stad voor een teambuilding.

award escaperoomawardsoficial.com
Jaarlijks reikt Escapetalk.nl, een vooraanstaand reviewplatform voor escaperooms, de ‘publieksfavoriet’ uit. Deze award wordt uitgereikt aan escape room locaties in de Benelux die het voorbije jaar consistent goede reviews mochten ontvangen. Een prijs dus vanuit het publiek, dat in grote getale geniet van de escape rooms in de Benelux en hun ervaringen delen op dit platform.

Met een topscore van 9,7/10 bepaalden de reviewers dat we tot de absolute top van de Benelux behoren. En dat we daar trots op zijn!

Meer weten? Hier vind je meer info.

award escaperoomawardsoficial.com

Voor de 6de keer op rij winnen we de Tripadvisor award!

Elk jaar beloont Tripadvisor attracties die consequent hun toewijding aan fantastische ervaringen hebben bewezen. Dat maakt dat we tot de top 10% van de attracties wereldwijd behoren.

Speciaal dit jaar is dat naast onze escape games, nu ook onze escape experiences deze award mochten ontvangen.

2022

yellow-border-medium-top
certificate terpeca 2022

Escape Rumors zag het licht in 2017. Randy Hum is gevestigd aan de westkust van de VS en startte in 2017 EscapeRumors.com om zijn passie met anderen te delen en de escape room gemeenschap te laten groeien. Hij speelde meer dan 430 escape rooms overal ter wereld met als doel contact te maken met andere enthousiastelingen en mensen kennis te laten maken met dit nieuwe genre van entertainment.

Dit had hij te zeggen over onze escape experience Het Geheim van Sint-Rumoldus:
The game flow of “The Secret of Saint-Rumoldus” was seamless and the unique story line towards the end made us laugh. Definitely a standout in the Belgium market!

Meer weten? Hier vind je de website van Escape Rumors.

certificate terpeca 2022

TERPECA is de belangrijkste wereldwijde verkiezing van de beste escape rooms ter wereld. TERPECA staat voor ‘Top Escape Rooms Project Enthusiasts’ Choice Award’, en dat mag je vrij letterlijk nemen. Om escape rooms te mogen nomineren moet je wereldwijd minstens 200 escape rooms gespeeld hebben, en om te mogen stemmen moeten er minstens 100 escape rooms op je teller staan. In 2022 stemden er zo 955 enthousiastelingen. Samen speelden ze 242.397 escape rooms, en bepaalden welke 100 escape rooms tot de absolute wereldtop behoren. ‘Het geheim van Sint-Rumoldus’ van De Gouden Kooi prijkt op de 61ste plaats, en wint zo voor het vierde jaar op rij de award ‘Top room’.

Meer weten? Hier vind je de website van Terpeca.

award escaperoomawardsoficial.com

De bulls eye award is een Amerikaans initiatief van ‘Escape The Roomers’. Escape The Roomers is een collectief van spelers die op hun website reviews verzamelt, maar even goed schrijven ze escape room gerelateerde artikels en houden ze de hele sector in de gaten.

Sinds 2019 organiseren ze een eigen award om top escape rooms te belonen. Deze lijst is vooral Amerikaans gekleurd, maar stilletjes aan sijpelen er ook internationale rooms binnen. In 2022 verdiende onze escape experience ‘Het geheim van Sint-Rumoldus’ voor het tweede jaar op rij een plekje op de lijst als ‘nominee’ voor de ‘players’ choice awards‘. 

Meer weten? Check de website van Escape the roomers.

maison slash award De Gouden Kooi

In 2022 kwam er een Maison Slash gezin onze escape room De meesterdief van Mechelen uittesten.

Ze zagen dat het goed was en we verkregen de ‘Approved by Maison Slash’ award.

Dat wil zeggen dat onze escape game gezinsvriendelijk en een topuitstap met je kinderen is!

TripAdvisor award 2020-2021

Ook in 2022 mochten we de award van TripAdvisor ontvangen.

We mochten ons dat jaar ‘Travellers’ Choice Winner’ noemen. Deze award wordt door TripAdvisor uitgereikt aan attracties die “consistent geweldige reizigersbeoordelingen ontvangen en tot de beste 10% van gelegenheden op Tripadvisor behoren.”

2021

yellow-border-medium-top
award escaperoomawardsoficial.com

De bulls eye award is een Amerikaans initiatief van ‘Escape The Roomers’. Escape The Roomers is een collectief van spelers die op hun website reviews verzamelt, maar even goed schrijven ze escape room gerelateerde artikels en houden ze de hele sector in de gaten.

Sinds 2019 organiseren ze een eigen award om top escape rooms te belonen. Deze lijst is vooral Amerikaans gekleurd, maar stilletjes aan sijpelen er ook internationale rooms binnen. In 2021 verdiende onze escape experience ‘Het geheim van Sint-Rumoldus’ voor het eerst een plekje op de lijst als ‘nominee’ voor de ‘players’ choice awards‘ en belandden we als beste Belgische escape room op de 157ste plaats. Niet genoeg om door te breken tot de volgende ronde, maar sowieso al superfijn dat we nu ook aan de andere kant van de oceaan bekendheid beginnen te krijgen.
De professionele jury bekroonde onze escape experience wel met een best overall “in-person escape room” of the year. Deze award is weggelegd voor escape rooms die live gespeeld worden en die over de gehele lijn goed scoren. Wat leuk dat we daar bij zijn!

Meer weten? Check de website van Escape the roomers.

award escaperoomawardsoficial.com

TERPECA is de belangrijkste wereldwijde verkiezing van de beste escape rooms ter wereld. TERPECA staat voor ‘Top Escape Rooms Project Enthusiasts’ Choice Award’, en dat mag je vrij letterlijk nemen. Om escape rooms te mogen nomineren moet je wereldwijd minstens 200 escape rooms gespeeld hebben, en om te mogen stemmen moeten er minstens 50 escape rooms op je teller staan. In 2021 stemden er zo 796 enthousiastelingen. Samen speelden ze 177.417 escape rooms, en bepaalden welke 50 escape rooms tot de absolute wereldtop behoren. ‘Het geheim van Sint-Rumoldus’ van De Gouden Kooi prijkt op de 46ste plaats, en wint zo voor het derde jaar op rij de award ‘Top room’.

Meer weten? Hier vind je de website van Terpeca.

TripAdvisor award 2020-2021

Ook in 2021 mochten we de award van TripAdvisor ontvangen.

We mochten ons dat jaar ‘Travellers’ Choice Winner’ noemen. Deze award wordt door TripAdvisor uitgereikt aan attracties die “consistent geweldige reizigersbeoordelingen ontvangen en tot de beste 10% van gelegenheden op Tripadvisor behoren.”

2020

yellow-border-medium-top
award escaperoomers

Halverwege 2020 kregen we verschillende teams over de vloer van de vooraanstaande website escaperoomers.de

Zij gaven onze escape experience een topscore van 9,5/10! De volledige review lees je hier.

Deze escapers gebruikten hun bezoekje om meteen in België nog 19 andere escape rooms te spelen die hoog aangeschreven staan. In oktober 2020 publiceerden ze de lijst van deze 20 escape rooms, gerangschikt volgens hun persoonlijk (en professioneel) oordeel. Het geheim van Sint-Rumoldus kreeg op deze lijst de felbegeerde eerste plaats. Daarmee roept escaperoomers onze escape experience dus uit als beste escape room van België.

award terpeca 2020

TERPECA is de belangrijkste wereldwijde verkiezing van de beste escape rooms ter wereld. TERPECA staat voor ‘Top Escape Rooms Project Enthusiasts’ Choice Award’, en dat mag je vrij letterlijk nemen. Om escape rooms te mogen nomineren moet je wereldwijd minstens 200 escape rooms gespeeld hebben, en om te mogen stemmen moeten er minstens 50 escape rooms op je teller staan. In 2020 stemden er zo 596 enthousiastelingen. Samen speelden ze 130.594 escape rooms, en bepaalden welke 50 escape rooms tot de absolute wereldtop behoren. ‘Het geheim van Sint-Rumoldus’ van De Gouden Kooi prijkt op de 22ste plaats, 5 plaatsen hoger dan in 2019.

Meer weten? Hier vind je de website van Terpeca.

award golden key the logic escapes me

De Golden Key Award van The Logic Escapes Me is een award voor escape rooms door de vooraanstaande blog uit de UK. Jaarlijks maakt de blog een short list van escape rooms waaraan het erg fijne herinneringen koestert. Ze zeggen het zelf zo: “There’s no such thing as a perfect room, but some rooms make you smile long after you’ve escaped.”
Onze escape experience ‘Het geheim van Sint-Rumoldus’ was 1 van de 11 escape rooms op deze fel begeerd lijst.

De blog had deze mooie woorden te zeggen over onze room:
“For me, this is the natural evolution of escape rooms. They’ve upgraded the game in virtually every way imaginable. There are strong puzzles that are beautifully woven into the room. There was plenty of content to entertain our team of five. It’s an expansive set with a real sense of exploration that takes you on a journey of exploration within the story. There are moments of excitement and a big conclusion to the room.  They’ve even made it a 70-minute game. Everything about this experience is top quality, and I have incredibly fond memories of our team rushing back and forth around the set solving puzzles in parallel to reach our final destination.”

Meer weten? Hier vind je de volledige Golden Key Award lijst van 2020.

award escaperoomawardsoficial.com

De escape room awards is een Spaans initiatief dat reeds enkele jaren Spaanse escape rooms in de verf zet door in verschillende categorieën escape rooms te nomineren en uiteindelijk te rangschikken.

In 2020 was het de eerste keer dat ze ook internationale escape rooms geselecteerd hebben, in 1 aparte categorie. Onze escape experience ‘Het geheim van Sint-Rumoldus’ werd geselecteerd, samen met 10 andere kleppers van formaat, van over de hele wereld.

We eindigden uiteindelijk op de vijfde plaats. De 5de beste escape room van de wereld. Daar zijn we super trots op!

Meer weten? Hier vind je de volledige lijst van de Spaanse escape room awards van 2020.

award escaperoomawardsoficial.com

Ook in 2020 mochten we de award van TripAdvisor ontvangen.

We mochten ons dat jaar ‘Travellers’ Choice Winner’ noemen. Deze award wordt door TripAdvisor uitgereikt aan attracties die “consistent geweldige reizigersbeoordelingen ontvangen en tot de beste 10% van gelegenheden op Tripadvisor behoren.”

2019

yellow-border-medium-top
award terpeca 2019

Op het einde van 2019 kregen we onze eerste internationale prijs: onze escape experience ‘Het Geheim van Sint-Rumoldus’ kreeg het label ‘Top Room 2019’ door TERPECA, ‘Top Escape Room Project’.

TERPECA is een wereldwijde verkiezing van de beste escape rooms ter wereld. Geen populariteitswedstrijd wie de meeste stemmen kan halen bij zijn achterban, wel een ranking door 370 internationale top escapers, die elk meer dan 200 escape rooms speelden.

Deze escapers speelden samen 82.865 escape rooms over de hele wereld, en nomineerden daarvan 507 escape rooms. Via een stemming werd deze lijst gereduceerd naar 229 finalisten, en door een laatste stemronde werden de 50 beste escape rooms te wereld beloond met het label ‘Top Room 2019’. Het Geheim van Sint-Rumoldus prijkt op de 27ste plaats in deze lijst van 50 vooraanstaande escape rooms in de wereld, en is de enige Belgische escape room in die lijst.

Meer weten? Hier vind je de website van Terpeca.

award code van coppens

Op het einde van 2019 werkten we samen met VTM voor het populaire TV programma De Code van Coppens.

We pasten onze escape game ‘De meesterdief van Mechelen’ aan op basis van enkele ideetjes van de broertjes zelf en kregen de stempel ‘approved by De Code van Coppens’.

2018

yellow-border-medium-top
award tripadvisor

Ook in 2018 kregen we de award ‘Certificaat van Uitmuntendheid’ van TripAdvisor.

Het certificaat wordt aan accommodaties, restaurants en attracties uitgereikt die het afgelopen jaar constant een goede gastervaring bieden.

2017

yellow-border-medium-top
award tripadvisor

In 2017 kregen we een eerste award van TripAdvisor.

Wij mochten dat jaar van TripAdvisor een Certificaat van Uitmuntendheid ontvangen.
Het certificaat wordt aan accommodaties, restaurants en attracties uitgereikt die het afgelopen jaar constant een goede gastervaring bieden.

De Gouden Kooi