Escape experience: next level escape rooms om niet te vergeten

Escape rooms zijn hot. Overal ter wereld kan je terecht in een escape room avontuur waarbij je gedurende een uur samen met je team op zoek gaat naar een schat, een bom ontmantelt, een moord oplost, … De populariteit van dit concept zorgt ervoor dat deze entertainment tak snel groeit en dat escape room ontwikkelaars op zoek gaan naar nieuwe concepten, waarbij het oorspronkelijke idee behouden wordt, maar de uitwerking een stapje verder gaat.

Escape experiences zijn dé nieuwe escape rooms. Bij een escape experience is er 100% focus op het verhaal en de beleving. Deze escape rooms zijn echte ‘producties’ van hoog niveau, met een veelvoud aan budget en tijd gemaakt. Ze gaan een stap verder in detail van afwerking, licht, film, audio, special effects, verhalende onderdelen en automatisering. Alles wordt uit de kast gehaald om de totaalbeleving tot op het hoogste niveau te tillen. Denk aan de ultieme pretpark attractie, maar dan wel in een interactieve omgeving, waarbij je zelf een cruciale rol speelt: jouw handelingen bepalen de uitkomst van het spel.

De Gouden Kooi is pionier wat betreft escape experiences. Meer nog, we bedachten het concept. We hadden reeds heel wat ervaring door het bouwen van 4 escape rooms. Onze eerste escape experience, Het Geheim van Sint-Rumoldus, wordt fel gesmaakt door het publiek, en verzamelde al heel wat lovende reviews. Nieuwsgierig? Hier vind je alle info

Award TERPECA

Op het einde van 2019 kregen we onze eerste internationale prijs: onze escape experience ‘Het Geheim van Sint-Rumoldus’ kreeg het label ‘Top Room 2019’ door TERPECA, ‘Top Escape Room Project’.

TERPECA is een wereldwijde verkiezing van de beste escape rooms ter wereld. Geen populariteitswedstrijd wie de meeste stemmen kan halen bij zijn achterban, wel een ranking door 370 internationale top escapers, die elk meer dan 200 escape rooms speelden.

Deze escapers speelden samen 82.865 escape rooms over de hele wereld, en nomineerden daarvan 507 escape rooms. Via een stemming werd deze lijst gereduceerd naar 229 finalisten, en door een laatste stemronde werden de 50 beste escape rooms te wereld beloond met het label ‘Top Room 2019’. Het Geheim van Sint-Rumoldus prijkt op de 27ste plaats in deze lijst van 50 vooraanstaande escape rooms in de wereld, en is de enige Belgische escape room in die lijst.

Meer weten? Hier vind je de website van Terpeca.

award escaperoomers.de

Halverwege 2020 kregen we verschillende teams over de vloer van de vooraanstaande website escaperoomers.de

Zij gaven onze escape experience een topscore van 9,5/10! De volledige review lees je hier.

Deze escapers gebruikten hun bezoekje om meteen in België nog 19 andere escape rooms te spelen die hoog aangeschreven staan. In oktober 2020 publiceerden ze de lijst van deze 20 escape rooms, gerangschikt volgens hun persoonlijk (en professioneel) oordeel. Het geheim van Sint-Rumoldus kreeg op deze lijst de felbegeerde eerste plaats. Daarmee roept escaperoomers onze escape experience dus uit als beste escape room van België.