Escape experience: next level escape rooms om niet te vergeten

Escape rooms zijn hot. Overal ter wereld kan je terecht in een escape room avontuur waarbij je gedurende een uur samen met je team op zoek gaat naar een schat, een bom ontmantelt, een moord oplost, … De populariteit van dit concept zorgt ervoor dat deze entertainment tak snel groeit en dat escape room ontwikkelaars op zoek gaan naar nieuwe concepten, waarbij het oorspronkelijke idee behouden wordt, maar de uitwerking een stapje verder gaat.

Escape experiences zijn dé nieuwe escape rooms. Bij een escape experience is er 100% focus op het verhaal en de beleving. Deze escape rooms zijn echte ‘producties’ van hoog niveau, met een veelvoud aan budget en tijd gemaakt. Ze gaan een stap verder in detail van afwerking, licht, film, audio, special effects, verhalende onderdelen en automatisering. Alles wordt uit de kast gehaald om de totaalbeleving tot op het hoogste niveau te tillen. Denk aan de ultieme pretpark attractie, maar dan wel in een interactieve omgeving, waarbij je zelf een cruciale rol speelt: jouw handelingen bepalen de uitkomst van het spel.

De Gouden Kooi is pionier wat betreft escape experiences in België. We hadden reeds heel wat ervaring door het bouwen van 4 escape rooms. Onze eerste escape experience, Het Geheim van Sint-Rumoldus, wordt fel gesmaakt door het publiek, en verzamelde al heel wat lovende reviews. Nieuwsgierig? Hier vind je alle info

Overzicht van de gewonnen awards.

We wonnen reeds heel wat internationale awards met onze escape experiences. Met veel trots presenteren we ze hier.

De Gouden Kooi