De beste escape experiences van België

Onze escape experiences zijn next level escape games waarbij we een stapje verder gaan.
Ben jij op zoek naar dat ‘ietsje meer’? Ben je op zoek naar een doorgedreven verhaal en een avontuur waarbij de beleving voorop staat? Mag de room al wat groter zijn en kom je graag terecht in een decor als van een film? Dan is dit een goede keuze!
Escape experiences zijn niet per se moeilijker dan escape games. ‘Experience’ staat voor beleving, onderdompeling en avontuur. Je hoeft dus zeker geen ervaren escaper te zijn om onze escape experiences te spelen. Je vindt onze escape experiences op onze locatie in de Haverwerf in het centrum van Mechelen.

 

Home » Escape experiences
yellow-border-medium

Het geheim van Sint-Rumoldus

Escape experience

4 awards rumoldus

Een legende vertelt hoe Sint-Rumoldus, de patroonheilige van Mechelen, rond het jaar 770 op laffe wijze werd vermoord.

In de buurt van Mechelen, ergens diep in de rustige Hombeekse bossen, liet Rumoldus een kleine kerk bouwen. Tegen de toenmalige tijdsgeest in, betaalde hij de arbeiders hiervoor een billijk loon. Het vermoeden rees dat hij daarom wel bijzonder rijk moest zijn. Toen Rumoldus op een avond aan het wandelen was nabij zijn kerk, werd hij overvallen door twee mannen. Ze sloegen hem dood en beroofden hem van het weinige geld dat hij op zak had. Daarna gooiden ze hem in de Dijle en namen de benen. Enkele dagen later merkte een toevallige passant een wonderbaarlijk licht boven het water. Het lijk van Rumoldus werd op die plek bovengehaald en werd in alle sereniteit opgebaard in zijn kerk.

Sindsdien waakt een toegewijde priesterorde over zijn graf en kerk. Af en toe gebeuren er “mirakels” in de kerk van Sint-Rumoldus: er verschijnen tranen op heiligenbeelden en kaarsen lichten plotsklaps op in de buurt van het schrijn. Gelovigen komen daarom van heinde en verre om Sint-Rumoldus te vereren.

Onverwacht worden jullie gecontacteerd door priester Albay, de huidige bewaarder van de Sint-Rumoldus kerk. Hij moest de kerk ontvluchten, omdat er dingen gebeuren die naar zijn zeggen “niet meer normaal zijn”. Hij vraagt jullie hulp om deze zaak uit te klaren en de oorzaak van de mirakels te achterhalen…

2 tot en met 6 spelers

70 minuten speeltijd

haverwerf icoonHaverwerf 7, Mechelen

yellow-border-medium

De wraak van Han

Escape experience

4 awards rumoldus

Het is een hete zomer in Mechelen. De temperaturen swingen al enkele weken de pan uit. Mensen zoeken verkoeling en de vraag naar nieuwe airco installaties boomt.

Het succesvolle Aircotech, onder leiding van Michel Aerts, is dringend op zoek naar nieuwe installateurs. Misschien ben jij wel het nieuwe talent dat hij zoekt? Solliciteer vandaag nog!

Ondertussen wordt het nieuws al enkele dagen beheerst door een opmerkelijke inbraak in het Inram Research Center. Enkele ongure types gingen er aan de haal met een bijzonder gevaarlijk product…

 

2 tot en met 6 spelers

70 minuten speeltijd

haverwerf icoonHaverwerf 7, Mechelen

yellow-border-medium

Wat anderen zeggen over ons

reviews
Facebook review score
awards De Gouden Kooi
Google review score
yellow-border-medium

Tarieven escape experience

Het tarief van een escape experience is afhankelijk van het aantal personen per experience:

2 spelers: €130 per escape experience / €65 per persoon
3 spelers: €140 per escape experience / €46,67 per persoon
4 spelers: €150 per escape experience / €37,5 per persoon
5 spelers: €160 per escape experience / €32 per persoon
6 spelers: €170 per escape experience / €28,33 per persoon
Er is een toeslag van €20 op de totaalprijs voor De wraak van Han.

yellow-border-medium

Nog vragen?

Bekijk dan zeker onze FAQ pagina eens, of neem contact met ons op!

Escape experience: award winnende top beleving

Naast erg fijne escape games bieden we ook unieke escape experiences aan. In deze escape experiences staat de gehele beleving centraal. Onze escape experience is grootser in opzet: aan het decor werd erg veel aandacht besteed, de room bevat meer special effects en heeft een doorgedreven focus op het verhaal. De room is ook gevoelig groter dan die bij escape games (groter dan 120 m²) en bevat meer verschillende ruimtes. Escape experiences zijn niet per se moeilijker dan escape games. ‘Experience’ staat voor beleving, onderdompeling en avontuur. Je hoeft dus zeker geen ervaren escaper te zijn om onze escape experiences te spelen.

Lees er meer over in onze blog.

De Gouden Kooi