Escape experience

Onze escape experiences zijn next level escape games waarbij we een stapje verder gaan.
Heb je onze klassiekers al gespeeld? Heb je al wat meer ervaring en zoek je dat ‘ietsje meer’? Ben je op zoek naar een doorgedreven verhaal en een avontuur waarbij de beleving voorop staat? Mag de room al wat groter zijn en met oog voor detail ingekleed? Dan is dit een goede keuze! Je vindt onze escape experiences op onze locatie in de Haverwerf in het centrum van Mechelen. 

Escape experience

yellow-border-medium

Het geheim van Sint-RumoldusAward TERPECA

Escape experience 1

kerk icoon

Haverwerf 7,
2800 Mechelen

Aantal spelers: 2 tot en met 6 spelers

Een legende vertelt hoe Sint-Rumoldus, de patroonheilige van Mechelen, rond het jaar 770 op laffe wijze werd vermoord.

In de buurt van Mechelen, ergens diep in de rustige Hombeekse bossen, liet Rumoldus een kleine kerk bouwen. Tegen de toenmalige tijdsgeest in, betaalde hij de arbeiders hiervoor een billijk loon. Het vermoeden rees dat hij daarom wel bijzonder rijk moest zijn. Toen Rumoldus op een avond aan het wandelen was nabij zijn kerk, werd hij overvallen door twee mannen. Ze sloegen hem dood en beroofden hem van het weinige geld dat hij op zak had. Daarna gooiden ze hem in de Dijle en namen de benen. Enkele dagen later merkte een toevallige passant een wonderbaarlijk licht boven het water. Het lijk van Rumoldus werd op die plek bovengehaald en werd in alle sereniteit opgebaard in zijn kerk.

Sindsdien waakt een toegewijde priesterorde over zijn graf en kerk. Af en toe gebeuren er “mirakels” in de kerk van Sint-Rumoldus: er verschijnen tranen op heiligenbeelden en kaarsen lichten plotsklaps op in de buurt van het schrijn. Gelovigen komen daarom van heinde en verre om Sint-Rumoldus te vereren.

Onverwacht worden jullie gecontacteerd door priester Albay, de huidige bewaarder van de Sint-Rumoldus kerk. Hij moest de kerk ontvluchten, omdat er dingen gebeuren die naar zijn zeggen “niet meer normaal zijn”. Hij vraagt jullie hulp om deze zaak uit te klaren en de oorzaak van de mirakels te achterhalen…

yellow-border-medium
Award TERPECA
Facebook review score
Google review score
yellow-border-medium

Tarieven escape experience

Het tarief van een escape experience is afhankelijk van het aantal personen per experience:

2 spelers: €110 per escape experience / €55 per persoon
3 spelers: €120 per escape experience / €40 per persoon
4 spelers: €130 per escape experience / €32,5 per persoon
5 spelers: €140 per escape experience / €28 per persoon
6 spelers: €150 per escape experience / €25 per persoon

yellow-border-medium

Nog vragen?

Bekijk dan zeker onze FAQ pagina eens, of neem contact met ons op!

Escape experience: één open voor het publiek, 3 andere in aanbouw

Naast erg fijne escape games bieden we ook unieke escape experiences aan. Deze escape experiences zijn ideaal als je al wat ervaring hebt met escape rooms en op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Onze escape experience is grootser in opzet: aan het decor werd erg veel aandacht besteed, de room bevat meer special effects en heeft een doorgedreven focus op het verhaal. De room is ook gevoelig groter dan die bij escape games (groter dan 100 m²) en bevat meer verschillende ruimtes. Escape experiences zijn niet per se moeilijker dan escape games, maar omdat dit next level escape rooms zijn, helpt wat ervaring wel. Daarom raden we aan om eerst één van onze escape games te spelen als je nog nooit eerder een escape room speelde.

Lees er meer over in onze blog.