Een superfijne escape wandeling in Mechelen!

Een mooie wandeling doorheen Mechelen maken met het gezin, je vrienden of collega’s en ondertussen op een toffe, actieve manier de stad al puzzelend verkennen? Dan is onze escape wandeling iets voor jou!
Trek je wandelschoenen aan en ga samen op pad tijdens deze unieke spelervaring! Wil je graag zelf je brein en handen aan het werk zetten en tegelijkertijd genieten van een wandeling door de stad?
Bij De Gouden Kooi boek je vandaag nog een escape wandeling doorheen Mechelen!
Lees snel verder wat je mag verwachten van deze unieke groepsactiviteit.

Home » Escape wandeling Mechelen

Waarom kiezen voor de escape wandeling van De Gouden Kooi?

Icon Mechelen

De wandeling start en eindigt bij ons in een levensecht politiebureau waar je van bij de start meteen ondergedompeld wordt in het verhaal.

Icon Mechelen

Dit is geen standaard wandeling waarbij je met smartphone of tablet door de stad loopt. Wel echte puzzels op verschillende locaties geïntegreerd in de stad.

Icon Mechelen

Een moordmysterie met 3 alternatieve eindes. Hoe het verhaal voor jou eindigt, is afhankelijk van jouw detective skills.

Icon Mechelen

De escape wandeling is volledig op maat van Mechelen gemaakt. Voor onze installaties in de stad werkten we nauw samen met de dienst toerisme.

DE NEKKER escape wandeling

De lokale recherche van Mechelen zit met de handen in het haar. De Nekker, een eeuwenoude Mechelse legende, lijkt weer terug. En hij heeft blijkbaar al meerdere slachtoffers gemaakt! De politie vermoedt dat het om een copycat gaat en lijkt de dader op het spoor te zijn. De Mechelse politie roept een daadkrachtig team detectives samen in een race tegen de klok.

Zijn jullie hét rechercheteam dat dit mysterie oplost en de Nekker voor eens en voor altijd een halt toeroept?

2 tot en met 6 wandelaars

2,5 uur (3 kilometer)

haverwerf icoonStart en einde: Haverwerf 7, Mechelen

Facebook review score
Google reviews

Vragen en antwoorden

yellow-border-medium
Hoeveel kost een escape wandeling?

Een escape wandeling kost €45 per groep (2 tot maximum 6 personen).

Hoe lang duurt de wandeling?

Je kan de wandeling op je eigen tempo doen, maar er is wel een maximumduur van 2,5 uur. Op het einde van de 2,5 uur is het aan jou om de dader te ontmaskeren. Dit wil zeker niet zeggen dat je de stad door moet rennen om deze timing te halen, maar als je uitgebreid een terrasje doet tijdens de tocht, zal je mogelijks niet alle bewijzen kunnen verzamelen. De wandelafstand is zo’n 3 kilometer.

Met hoeveel kunnen we een escape wandeling doen?

Je kan een escape wandeling doen met een groep van 2 tot en met 6 personen.

Vanaf welke leeftijd is de escape wandeling geschikt?

Onze escape wandeling is geschikt voor jong en oud. Gezinnen, teambuildings, vriendengroepen, … De activiteit is toegankelijk en fun.
Voor de speurneuzen tot 14 jaar is minstens 1 volwassen begeleider verplicht.

Wanneer kan je een escape wandeling doen?

Je kan onze escape walk experience boeken in het weekend en op feest- en vakantiedagen.
We sluiten de wandeling even na de herfstvakantie en openen weer vanaf de krokusvakantie.

De gemakkelijkste manier om te weten wanneer je een escape wandeling kan doen, is door ons online boekingssysteem te raadplegen. Je kan daar zien wanneer er nog wandelingen beschikbaar zijn, en ook meteen boeken als je wil.

Is er een dag of moment waarop wij geen wandeling opengezet hebben en je toch graag wil komen? Contacteer ons voor meer info. We voegen graag momenten toe voor je. Wij openen wanneer er minstens 3 aaneensluitende wandelingen geboekt worden.

Waar word ik verwacht?

Je wordt verwacht op je geboekte startuur aan ons filiaal op de Haverwerf (aan site Lamot, over de Vismarkt).

In welke taal kan ik de escape wandeling doen?

De escape wandeling is beschikbaar in het Nederlands. Als 1 teamlid Nederlands spreekt, kan de wandeling ook door anderstalige groepen gedaan worden.

yellow-border-medium
Moet je een escape wandeling op voorhand boeken?

Ja. Omdat de wandeling bij ons start en eindigt met een onderdompeling in het verhaal, is het vooraf reserveren verplicht. Kijk zeker eens naar onze online boekingskalender. Misschien zijn er vandaag nog wel plaatsjes vrij.

Wat breng ik mee?

Wij staan voor real life ervaringen en vermijden daarom zoveel mogelijk digitale hulpmiddelen. Geen VR, AR, Facebook pagina’s uitpluizen, Wikipedia uitvlooien, … Wel een toffe wandeling doorheen Mechelen waarbij je zowel je brein als je handen zal nodig hebben. Eventuele tips die je tijdens de wandeling zou nodig hebben, krijg je wel digitaal. Je hebt daarom een toestel nodig waarmee je online kan en een QR code kan lezen (de meeste smartphones kunnen dat eenvoudig via de camera, zonder extra app). Concreet wil dat dus zeggen dat je best je smartphone meeneemt (1 volstaat voor het hele team).

Is de escape wandeling toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Bij onze escape wandeling wandel je van puzzel naar puzzel door het centrum van Mechelen. De puzzellocaties zijn allemaal perfect bereikbaar voor rolstoelgebruikers, maar niet alle puzzels kunnen uitsluitend door rolstoelgebruikers worden opgelost. Sommige puzzels vereisen mogelijk fysieke vaardigheden die een rolstoelgebruiker misschien niet heeft. Daarom moet een team met rolstoelgebruikers uit minstens twee mobiele personen bestaan.

Kan mijn hond mee?

Je hond kan zeker mee, maar kan niet binnen in ons politiebureau voor de start en het slot van de wandeling. De hond moet dan even buiten wachten. Het zou jammer zijn moest 1 wandelaar bij de hond blijven en de start en het einde missen, omdat dat echt een wezenlijk onderdeel van de hele ervaring is. Maar als je heel erg graag je hond mee op wandeling neemt, kunnen we je niet tegenhouden, toch?

Het regent. Kan ik annuleren?

Leen een paraplu bij ons, en ga ervoor! Bij last minute annulaties is er geen terugbetaling. Onze reguliere verkoopsvoorwaarden gelden.

Nog vragen?

Neem contact met ons op!

Geniet van een escape wandeling doorheen Mechelen

Een escape wandeling, te boeken bij De Gouden Kooi in Mechelen, is dé perfecte activiteit voor een vrijgezellenfeest, een verjaardagsfeest onder familie en vrienden of een originele teambuilding met je collega’s. Tijdens de escape room wandeling stap je zo’n drie kilometer doorheen het centrum. Onderweg kom je de allerleukste puzzels, codes, mysteries en raadsels tegen. Kunnen de detectives in je groep de code kraken?

Bij De Gouden Kooi kan je naast escape rooms ook een escape wandeling boeken. Bij ons geniet je van een complete speurneuservaring. Wil je graag meer weten over een escape wandeling doorheen Mechelen? Neem dan vandaag nog contact op met ons. Vul het online contactformulier in, stuur een e-mail naar info@degoudenkooi.be of bel even naar het nummer 015/67.68.86 voor meer informatie over onze formules voor jong en oud.

De Gouden Kooi