Escape rooms: de perfecte teambuilding activiteit

Een escape room als teambuilding is een uitstekend idee. Een escape room daagt het team op verschillende manieren uit: communicatie, samenwerken, braintraining, maar evengoed out-of-the box denken om praktische proeven tot een goed einde te brengen komen aan bod. Escape rooms zijn niet fysiek inspannend, wat maakt dat deze teambuilding activiteit voor iedereen geschikt is. En uiteraard brengt dit avontuur het team dichter bij elkaar. Gedurende een uur gaan ze op een actieve manier met elkaar in interactie. Zo leren ze elkaar beter kennen. Ook achteraf valt er heel wat na te bespreken.

De nabespreking kan uiteraard informeel, terwijl een drankje genuttigd wordt, maar kan evengoed begeleid worden door een gespecialiseerde trainer en onderbouwd worden door diverse modellen rond leiderschap, communicatie, teamdynamiek, persoonlijke talenten, … In een escape room is er immers een zodanige diversiteit aan puzzels en interacties, dat er achteraf heel wat nuttige observaties besproken kunnen worden.

Bij De Gouden Kooi hebben we vanaf dag 1 ingezet op een professionele begeleiding van teambuildingteams. Daartoe investeerden we in een vergaderzaal in de nok van ons historisch pand, maar gingen we tevens een unieke samenwerking aan met Optima Facto. Zij bieden al jaren kwaliteitsvolle trainingen aan en beschikken over alle nodige certificaten. Samen met hen werden trainingen uitgewerkt waarbij de escape rooms een wezenlijk onderdeel van de training vormen.

Meer weten? Contacteer ons of bekijk onze pagina voor bedrijven.