Gepassioneerde escape room bouwers

Bij De Gouden Kooi bouwen we escape rooms, waarbij we erg focussen op de beleving en het verhaal. Zo hopen we jong en oud een onvergetelijke dag te bezorgen. Hierbij blijven we investeren in onze escape rooms, waardoor je elke keer weer een betoverende wereld binnenstapt.

Home » Wie zijn wij

De Gouden Kooi opende de deuren op 1 april 2016 in een historisch pand in centrum Mechelen en opende een tweede locatie aan de Dijle (Haverwerf) 29 maart 2019. Eind 2019 ontvingen we onze eerste internationale award voor onze escape experience op de Haverwerf. Meer informatie over de aanloop van de opening van de tweede locatie vind je hier.

We zijn gepassioneerd door escape rooms. We bedenken en maken de rooms zelf. Hoewel de escape rooms op de eerste plaats staan, vinden we alles daarrond ook belangrijk: de totaalbeleving is wat telt, en elke dag opnieuw trachten we die te verbeteren. Het doel is duidelijk: een goede mix van boeiende verhaallijnen, uitdagende puzzels en een aangename ervaring voor én na het spel.

We durven te beweren dat De Gouden Kooi vandaag de dag op de kaart staat als één van de beste escape game centers van België, en we blijven zoeken naar manieren om de escape rooms en alles daarrond te verbeteren. We zijn ervan overtuigd dat jouw beleving begint nog voor je bij ons de deur binnenstapt, en pas eindigt na de nabespreking. We willen je van begin tot einde een niet te vergeten belevenis bieden.

Team De Gouden Kooi landscape
golden-border

Ons team

Jan

Jan

Chief Escape Officer

Oprichter

Bert

Bert

Chief Creative Officer

Oprichter

Thomas

Thomas

Experience Designer

Allround klusser

Laure-Anne

Laure-Anne

Operations Manager

Getting things done

Lies

Lies

Filiaalmanager

De perfecte gastvrouw

Nathan

Nathan

Experience Designer

Specialiteit: Film, beeld en geluid

Goed doel

Met De Gouden Kooi willen we graag een goed doel steunen, om zo onze appreciatie voor hun werk te uiten. In november 2017 zijn we daarom van start gegaan met een doorlopende ondersteuning van Sint-Vincentius Mechelen.

Het streefdoel van Sint-Vincentius Mechelen is om noodlijdende mensen materieel en financieel bij te staan en hen te helpen met de integratie in onze ingewikkelde maatschappij. Meer informatie vind je op hun website.

De Gouden Kooi goed doel

Vanaf 2024 zetten we onze schouders mee onder de ‘Warmste Week’. De Warmste Week zet zich elk jaar in rond een bepaald thema, en mobiliseert talloze mensen om een steentje bij te dragen. Meer info over de Warmste Week vind je hier.

Wanneer je bij ons een boeking maakt, dan kan je opteren om een vrijwillige donatie te doen van €0,25. De Gouden Kooi verdubbelt dat bedrag en zorgt ervoor dat er per boeking €0,50 naar het goed doel gaat.

Een klein gebaar, maar alle beetjes samen kunnen het verschil maken.

Jaarlijks kunnen we zo een bedrag van om en bij 600 euro aan het goede doel doneren. Bedankt aan alle gulle schenkers!

De Gouden Kooi in de media…

Eigenaars De Gouden Kooi

De Gouden Kooi bij vijf beste escape rooms ter wereld: “Gewoon de max”

18 december 2023

MECHELEN – ‘De wraak van Han’ behoort tot de top van de beste escape rooms … in de wereld. De kamer van het Mechelse De Gouden Kooi bereikte een bijzonder mooie vijfde plaats bij de uitreiking van de TERPECA-awards.

Eigenaars De Gouden Kooi

De Gouden Kooi plaatst zich in top vijf van beste escape rooms ter wereld: “We blijven altijd mogelijkheden tot progressie zien”

17 december 2023

MECHELEN – Een van de beste escape rooms ter wereld vind je in Mechelen. Met hun escape experience ‘De Wraak van Han’ sleepten de uitbaters van de Gouden Kooi zopas de vijfde plaats in de wacht tijdens de uitreiking van de prestigieuze TERPECA-awards. Intussen werken ze aan een derde kamer die mogelijk nog spectaculairder wordt.

Eigenaars De Gouden Kooi

De Nekker – Escape Walk Experience van De Gouden Kooi wint wedstrijd voor teambuildingactiviteiten

10 november 2023

MECHELEN – De Gouden Kooi werd uitgeroepen tot winnaar van de eerste Mechelen Award. Dat is een prijs voor de beste teambuildingactiviteit op maat van de Dijlestad. Met De Nekker – Escape Walk Experience brengen ze volgens de jury de ervaring van een escaperoom naar buiten en laten ze deelnemers op een leuke en originele manier kennis maken met de stad.

Eigenaars De Gouden Kooi

De Gouden Kooi valt opnieuw in de prijzen met en bouwt aan nieuwe escape experience

15 september 2023 – Made In Mechelen

Escaperoom De Gouden Kooi uit Mechelen heeft de ‘Publieksprijs Benelux’ van het Nederlandse Escapetalk gewonnen.

Het is de zevende keer dat Escapetalk de publieksprijs uitreikt. De winnaars worden gekozen op basis van “een objectieve transparante mening over langere tijd”. De huidige meting baseert zich op een totaal van 120.000 reviews. Met een score van 9,7/10 kreeg De Gouden Kooi een plaats op de lijst van ‘Publieksfavorieten’. “Als je weet hoeveel uitstekende reviews hier voor nodig zijn, kan je niet anders dan tevreden zijn”, zegt Jan Gheyle, medeoprichter van De Gouden Kooi.

Eigenaars De Gouden Kooi

Teambuildings zijn helemaal terug (en belangrijker dan ooit)

18 juli 2023 – Eventnews by experience

2023 is het jaar van de Teambuilding in Mechelen. Daarom pakte de stad uit met een competitie voor teambuildingagentschappen, die de opdracht kregen om een concept op maat van Mechelen uit te werken. Op basis van de ingediende dossiers en presentaties selecteerde de jury 5 projecten, die nu volop worden verkocht en uitgevoerd. In het najaar volgt dan de ontknoping, op basis van de feedback van de klanten. Experience nodigde de 5 finalisten uit voor een rondetafelgesprek over de actuele trends en uitdagingen binnen het teambuildingsegment.

Eigenaars De Gouden Kooi

De Gouden Kooi wint ‘Travellers’ Choice’ award van TripAdvisor: “Belangrijk dat deze prijs van de klanten zelf komt”

7 juli 2023 – Het Laatste Nieuws

MECHELEN – De Gouden Kooi escape rooms in Mechelen won voor de zesde keer op rij de ‘Travellers’ Choice’ award van TripAdvisor. “Dit is een belangrijke award, de escape rooms van De Gouden Kooi behoren nu tot de top 10% van de attracties wereldwijd”, zeggen Jan Geyle en Bert Briké.

Eigenaars De Gouden Kooi

De Gouden Kooi lanceert escape walk: “Los mysterieuze moord op tijdens interactieve stadswandeling”

28 april 2023 – Made in Mechelen

MECHELEN – De uitbaters van De Gouden Kooi hebben in de Mechelse binnenstad al zes drukbezochte escape rooms, maar recent lanceerden ze ook een nieuwe ervaring. Dat is een escape walk waarbij je al puzzelend de stad verkent en een mysterie rond een moord probeert op te lossen. Het is een van de eerste Belgische escape-activiteiten in zijn soort die buiten doorgaat. De geanimeerde wandeling is ook een ideale formule voor een teambuilding voor bedrijven.

Eigenaars De Gouden Kooi

De Gouden Kooi lanceert escape walk: “Los mysterieuze moord op tijdens interactieve stadswandeling”

28 april 2023 – Het Nieuwsblad

MECHELEN – De uitbaters van De Gouden Kooi hebben in de Mechelse binnenstad al zes drukbezochte escape rooms, maar recent lanceerden ze ook een nieuwe ervaring. Dat is een escape walk waarbij je al puzzelend de stad verkent en een mysterie rond een moord probeert op te lossen.

Eigenaars De Gouden Kooi

De Gouden Kooi lanceert escape walk waarbij je Mechelen verkent en mysterie rond moord probeert op te lossen

27 april 2023 – Gazet van Antwerpen

Mechelen – De Gouden Kooi heeft in de binnenstad van Mechelen al zeven drukbezochte escape rooms, maar recent lanceerden de uitbaters ook een nieuwe ervaring: een escape walk waarbij je al puzzelend de stad verkent en een mysterie rond een moord probeert op te lossen.

Eigenaars De Gouden Kooi

Gouden Kooi lanceert ‘escape walk’: “Combinatie van stadswandeling en moordmysterie”

24 april 2023 – Het Laatste Nieuws

De Gouden Kooi heeft een ‘escape walk experience’ gelanceerd: de combinatie van een interactieve stadswandeling doorheen Mechelen en een spannend moordmysterie. Al puzzelend probeer je het mysterie van De Nekker te ontrafelen.

Eigenaars De Gouden Kooi

De Gouden Kooi blijft bij internationale top

26 december 2022 – Het Laatste Nieuws

Mechelen – De ‘Het geheim van Sint-Rumoldus’-kamer van De Gouden Kooi heeft het voor het vierde jaar op rij tot in de lijst met beste escape rooms ter wereld geschopt.

Eigenaars De Gouden Kooi

De Gouden Kooi wint vierde jaar op rij internationale award met escape experience

20 december 2022 – Made In Mechelen

Mechelen – De uitbaters van De Gouden Kooi in Mechelen hebben voor het vierde jaar op rij een internationale award gewonnen met ‘Het Geheim van Sint-Rumoldus’. Het is een van de twee escape experiences op de Haverwerf, waar het team ondertussen bouwt aan een derde die nog spectaculairder moet worden.

Eigenaars De Gouden Kooi

De Gouden Kooi wint vierde jaar op rij internationale award met escape experience: “Nog altijd top van de wereld”

19 december 2022 – Gazet van Antwerpen

Mechelen – De uitbaters van De Gouden Kooi in Mechelen hebben voor het vierde jaar op rij een internationale award gewonnen met ‘Het Geheim van Sint-Rumoldus’. Het is een van de twee escape experiences op de Haverwerf, waar het team ondertussen bouwt aan een derde die nog spectaculairder moet worden.

Eigenaars De Gouden Kooi

De Gouden Kooi opent na internationaal succes tweede ‘escape experience’: “Drie jaar gebouwd om alles zo echt mogelijk te maken”

24 november 2022 – Het Laatste Nieuws

Mechelen – De Gouden Kooi opent zaterdag ‘De wraak van Han’, een tweede ontsnappingsruimte op de Haverwerf. Medeoprichters Jan Gheyle (40) en Bert Briké (42) en hun team werkten er liefst drie jaar aan om bezoekers de ultieme ‘escape experience’ te bieden. Geen wonder dat zelfs bezoekers uit het buitenland staan aan te schuiven. Wij mochten al een kijkje nemen.

Eigenaars De Gouden Kooi

De Gouden Kooi breidt uit en opent nieuwe escape-ervaring

23 november 2022 – Made In Mechelen

Mechelen – Na meer dan drie jaar ontwerpen en bouwen, opent De Gouden Kooi in Mechelen zaterdag zijn tweede experience voor het publiek. “We hebben de lat voor onszelf weer wat hoger gelegd. Met ‘De wraak van Han’ hopen we hoge internationale toppen te scheren”, zegt Jan Gheyle, een van de oprichters.

Eigenaars De Gouden Kooi

De Gouden Kooi opent tweede escape experience ‘De wraak van Han’: “We hebben de lat voor onszelf weer wat hoger gelegd”

23 november 2022 – Het Nieuwsblad

Mechelen – Na meer dan drie jaar ontwerpen en bouwen, opent De Gouden Kooi in Mechelen zaterdag zijn tweede experience voor het publiek. “We hebben de lat voor onszelf weer wat hoger gelegd. Met ‘De wraak van Han’ hopen we hoge internationale toppen te scheren”, zegt Jan Gheyle, een van de oprichters.

Eigenaars De Gouden Kooi

De Gouden Kooi opent tweede escape experience ‘De wraak van Han’: “We hebben de lat voor onszelf weer wat hoger gelegd”

23 november 2022 – Gazet van Antwerpen

Mechelen – Na meer dan drie jaar ontwerpen en bouwen, opent De Gouden Kooi in Mechelen zaterdag zijn tweede experience voor het publiek. “We hebben de lat voor onszelf weer wat hoger gelegd. Met ‘De wraak van Han’ hopen we hoge internationale toppen te scheren”, zegt Jan Gheyle, een van de oprichters.

Eigenaars De Gouden Kooi

De Gouden Kooi opnieuw bij beste attracties ter wereld, Mechelaars komen nu ook met nieuwe escape ervaring

9 augustus 2022 – Het Nieuwsblad

MECHELEN – De Gouden Kooi escape rooms in Mechelen behoort opnieuw bij de 10% beste attracties ter wereld. Al voor de vijfde keer is de zaak bekroond door TripAdvisor en er is leuk nieuws voor de fans. Normaal gezien lanceren de oprichters dit najaar een nieuwe escape ervaring.

Eigenaars De Gouden Kooi

De Gouden Kooi wint vijfde Travellers’ Choice award

9 augustus 2022 – Het Laatste Nieuws

MECHELEN – De Gouden Kooi heeft met zijn escape rooms voor de vijfde keer de Travellers’ Choice award van TripAdvisor gewonnen

maison slash award De Gouden Kooi

De Gouden Kooi opnieuw bij beste attracties ter wereld, Mechelaars komen nu ook met nieuwe escape ervaring

9 augustus 2022 – Gazet van Antwerpen

MECHELEN – De Gouden Kooi escape rooms in Mechelen behoort opnieuw bij de 10% beste attracties ter wereld. Al voor de vijfde keer is de zaak bekroond door TripAdvisor en er is leuk nieuws voor de fans. Normaal gezien lanceren de oprichters dit najaar een nieuwe escape ervaring.

maison slash award De Gouden Kooi

De Gouden Kooi opnieuw bij beste attracties ter wereld, Mechelaars komen nu ook met nieuwe escape ervaring

9 augustus 2022 – Made in Mechelen

MECHELEN – De Gouden Kooi escape rooms in Mechelen behoort opnieuw bij de 10% beste attracties ter wereld. Al voor de vijfde keer is de zaak bekroond door TripAdvisor en er is leuk nieuws voor de fans. Normaal gezien lanceren de oprichters dit najaar een nieuwe escape ervaring.

maison slash award De Gouden Kooi

Deze escape room is dé plek voor speurneuzen, knappe koppen én gezinnen die goed kunnen samenwerken. Wadenkte, iets voor jullie?

8 juni 2022 – Maison Slash

Kim: ‘Dat deze escape room keitof was, valt niet over te twijfelen! Daarnaast was hij ook uitdagend, en dus de perfecte teambuilding voor gezinnen. Je moet écht samenwerken, want anders geraak je niet op tijd uit de kamer. Ik kan wel zeggen dat we ons alle vier kostelijk geamuseerd hebben. Wat ook leuk is, is dat Code van Coppens hier ook gepasseerd is. Eden en Jade hebben daar altijd naar gekeken, dus dat net zij de kamer nog wat upgrades gegeven hebben, vonden ze héél cool.’ 

De Gouden Kooi by nightfall

On a testé pour vous : l’une des “meilleures salles d’escape room” en Belgique

14 maart 2022 – La Dernière Heure

Sans vous spoiler, cette salle vous réservera de multiples surprises et de nombreuses missions à relever, même pour les joueurs d’escape room les plus aguerris. On soulignera le travail du scénario, du trailer et des décors, qui vous font remonter le temps et vous immergent véritablement dans cette petite église du 8e siècle après JC.

De Gouden Kooi by nightfall

On a testé pour vous : l’une des “meilleures salles d’escape room” en Belgique

14 maart 2022 – La Libre

Sans vous spoiler, cette salle vous réservera de multiples surprises et de nombreuses missions à relever, même pour les joueurs d’escape room les plus aguerris. On soulignera le travail du scénario, du trailer et des décors, qui vous font remonter le temps et vous immergent véritablement dans cette petite église du 8e siècle après JC.

De Gouden Kooi - Escape experience

Mensen bogen uit pure extase

22 februari 2022 – De Nieuwe Maan Mechelen

Een van de beste escaperooms ter wereld? Die vind je in Mechelen. De Gouden Kooi won onlangs de Terpeca, een belangrijke internationale award voor escaperooms. Een beetje vergelijkbaar met de Oscars voor film. Uitbaters en bedenkers Bert Briké en Jan Gheyle mogen hun escape experience ‘Het geheim van Sint-Rumoldus’ daardoor voor het derde jaar op rij bij de top 50 van de wereld rekenen.

De Gouden Kooi - Escape experience

Jan Gheyle opnieuw voorzitter van Belgische escape-roomfederatie

4 februari 2022 – Het Laatste Nieuws

MECHELEN – De Belgische federatie voor escape rooms BEFEB heeft Jan Gheyle, mede-eigenaar van De Gouden Kooi in Mechelen, verkozen tot voorzitter. Hij hoopt dat na een rampzalige periode beterschap is aangebroken voor de meer dan vijftig aangesloten escape rooms.

De Gouden Kooi - Escape experience

Jan Gheyle opnieuw voorzitter van de Belgische escape room federatie

3 februari 2022 – Made in Mechelen

MECHELEN – Afgelopen week vond de algemene vergadering plaats van BEFEB. BEFEB is de Belgische escape room federatie, die meer dan 50 escape rooms verenigt. Via een stemming onder de leden werd Jan Gheyle, mede-eigenaar van De Gouden Kooi in Mechelen, verkozen tot voorzitter.

De Gouden Kooi - Escape experience

De Gouden Kooi-eigenaar schrijft opiniestuk over sluiting: “De escaperooms zitten op slot en de sleutel werd weggegooid”

10 januari 2022 – Het Laatste Nieuws

MECHELEN – “Wat is er zo risicovol aan het opsluiten van een team tot zes personen, voor een uur, afgeschermd van de rest van de wereld?” Jan Gheyle, mede-eigenaar van De Gouden Kooi in Mechelen, vraagt het zich af in een opiniestuk nu de escaperooms door corona in totaal al meer dan een jaar verplicht gesloten zijn.

De Gouden Kooi - Escape experience

Escape rooms zitten zelf opgesloten door ‘lockdown’

9 januari 2022 – RTV

Je zit gevangen en je moet een uitweg zoeken: dat is wat je moet doen in een escape room. In die situatie bevinden de eigenaars van zo’n kamers zich nu zelf, want zij mogen nog altijd hun deuren niet opengooien. Dat zeggen de uitbaters van escape room “De Gouden Kooi” in Mechelen. De sector vraagt om solidariteit en wil heropenen, want de financiële steun van de overheid volstaat niet en de activiteiten kunnen coronaproof doorgaan, zeggen ze.

De Gouden Kooi - Escape experience

Escape rooms trekken aan de alarmbel

9 januari 2022 – Made in Mechelen

MECHELEN – Escape room zijn populairder dan ooit. Maar de afgelopen twee jaar zijn de escape rooms echter al meer dan een jaar verplicht gesloten. De lockdowns volgen elkaar op en op dit moment zijn de escape rooms een derde lockdown ingegaan. “Het lijkt wel alsof we bijna de enigen zijn die de pandemie moeten keren”, klinkt het bij Jan Gheyle van De Gouden Kooi in Mechelen.

De Gouden Kooi - Escape experience

Internationaal gevierde ‘escape experience’ opent in voorjaar ‘De wraak van Han’

20 december 2021 – Het Laatste Nieuws

MECHELEN – Het internationaal bekroonde De Gouden Kooi opent in het voorjaar ‘De wraak van Han’, een tweede escape experience aan de Haverwerf in Mechelen.

De Gouden Kooi - Escape experience

Internationale award én nieuwe escape experience voor De Gouden Kooi

20 december 2021 – Made in Mechelen

MECHELEN – Dat de Mechelse escape room De Gouden Kooi regelmatig (internationale) erkenning krijgt is niks nieuws. Het afgelopen weekend mocht men voor het derde jaar op rij een internationale award ontvangen voor haar escape experience ‘Het geheim van Sint-Rumoldus’. Ondertussen kondigen de zaakvoerders de komst van een nieuwe ‘escape experience’ aan.

Eigenaars De Gouden Kooi

De Gouden Kooi valt opnieuw internationaal in de prijzen en bouwt volop aan nieuwe escaperoom

28 augustus 2021 – Gazet van Antwerpen

Mechelen – Escaperoom Het geheim van Sint-Rumoldus van De Gouden Kooi in Mechelen werd deze week knap vijfde op een internationaal evenement in Spanje. Intussen wordt er aan de Haverwerf ook gebouwd aan een nieuwe ‘escape experience’. “We kunnen nog niet veel verklappen, maar we leggen de lat opnieuw een stukje hoger”, klinkt het.

Eigenaars De Gouden Kooi

De Gouden Kooi bouwt broertje voor internationaal bekroonde escape experience

27 augustus 2021 – Het Laatste Nieuws

Mechelen – De Gouden Kooi is volop bezig met de bouw van een zesde escape room. Het belooft opnieuw een onuitgegeven ‘escape experience’ te worden. De makers zijn alweer een jaar aan het bouwen, de opname van de trailer nam liefst drie dagen in beslag. “Ook met deze kamer willen we een stempel drukken op de internationale markt van escape rooms”, zeggen de makers.

Escaperoom Gouden Kooi valt in de prijzen

26 augustus 2021 – RTV Mechelen

De 5de beste escape room van Europa bevindt zich in Mechelen. ‘Het geheim van Sint-Rumoldus’. Escape room De Gouden Kooi won die award tijdens de jaarlijkse uitreiking van de ‘escape room awards’ in Barcelona. Het geheim van Sint-Rumoldus vertelt het verhaal van de Mechelse patroonheilige Rombout, die in de 8ste eeuw werd vermoord. Sinds dan spookt het in zijn kerk. Wie de escape room overleeft zal te weten komen wat er aan de hand is.

Eigenaars De Gouden Kooi

De Gouden Kooi wint tweede prijs in een week tijd

26 augustus 2021 – Made in Mechelen

MECHELEN – Voor wie het nog niet wist: de beste escape room van België vind je in Mechelen. De escape experience ‘Het geheim van Sint-Rumoldus’ prijkt op de vijfde plaats van de ‘escape room awards’, en haalt zo zijn vijfde award binnen. De tweede al in amper een week tijd.

TripAdvisor award 2020-2021

De Gouden Kooi is voor het tweede jaar op rij ‘Travellers Choice Winner’

23 augustus 2021 – Made in Mechelen

MECHELEN – De Mechelse escape room ‘De Gouden Kooi’ won voor het tweede opeenvolgende jaar de ‘Travellers’ Choice Winner’. Deze award wordt door TripAdvisor uitgereikt aan attracties die geweldige ervaringen bieden aan reizigers van over de hele wereld.

Het is niet de eerste keer dat De Gouden Kooi in de prijzen valt. Het aantal nationale en internationale awards is ondertussen al redelijk indrukwekkend. Nu mogen ze zich al voor het tweede jaar op rij ‘Travellers’ Choice Winner’ noemen …

De Gouden Kooi - Escape experience

De Gouden Kooi rijft nog maar eens een prijs binnen

03 januari 2021 – Made in Mechelen

MECHELEN – Op de valreep van 2020 won de Mechelse escaperoom De Gouden Kooi nog maar eens een mooie award. Het is al de vierde van het voorbije jaar. Deze keer gaat het om de ‘Golden Key Award’ van de escape room blog ‘The Logic Escapes Me’ uit het Verenigd Koninkrijk.

Eigenaars De Gouden Kooi

Gouden Kooi verkozen tot beste escape room van het land

26 december 2020 – Het Laatste Nieuws

MECHELEN – ‘Het geheim van Sint-Rumoldus’ van De Gouden Kooi is de beste escape room van België. De kamer schopte het tot de 22ste plaats op de wereldranglijst na een verkiezing door TERPECA, wat staat voor ‘Top Escape Rooms Project Enthusiasts’ Choice Award’.

award terpeca 2020

De Gouden Kooi valt internationaal (alweer) in de prijzen

21 december 2020 – Made in Mechelen

MECHELEN – Afgelopen weekend, vond de jaarlijkse uitreiking van de TEREPCA awards plaats. TERPECA is de belangrijkste wereldwijde verkiezing van de beste escape rooms ter wereld. De escape experience ‘Het geheim van Sint-Rumoldus’ van De Gouden Kooi prijkt op de 22ste plaats in de wereldranglijst van escape rooms.

award escaperoomers

MECHELSE ESCAPE ROOM ‘DE GOUDEN KOOI’ VALT INTERNATIONAAL ALWEER IN DE PRIJZEN

12 oktober 2020 – Made in Mechelen

MECHELEN – Dat de Mechelse escape room ‘De Gouden Kooi’ algemeen aanzien wordt als een van de beste – zoniet dé beste – van België is geen nieuws. Maar nu komt er ook erkenning uit Duitsland… Jawohl mein herr !

award tripadvisor travellers' choice

ESCAPE ROOM ‘DE GOUDEN KOOI’ VALT OPNIEUW IN DE PRIJZEN

26 augustus 2020 – Made in Mechelen

MECHELEN – De Mechelse escape room ‘De Gouden Kooi’ won afgelopen week een prestigieuze prijs. Dit is al de tweede award voor het bedrijf dit jaar.

Eigenaars De Gouden Kooi

De Gouden Kooi maakt het reserveren van escape rooms makkelijker: “Planningstool berekent voor klant het ideale moment om te komen escapen”

29 april 2020 – Het Laatste Nieuws

– Escape Rooms De Gouden Kooi uit Mechelen komt met een online planningstool op de proppen die het reserveren van de kamers makkelijker moet maken. De tool berekent zelf voor jou en jouw teamgenoten de ideale dag en kamer uit. De Gouden Kooi hoopt zo na de coronacrisis de mensen opnieuw warm te krijgen voor hun vijf kamers.

De Gouden Kooi gevel

DE GOUDEN KOOI HELPT KLANTEN MET INNOVATIEVE PLANNINGSTOOL

29 april 2020 – Made in Mechelen

MECHELEN – De Mechelse escaperoom De Gouden Kooi moest de voorbije weken honderden boekingen annuleren omwille van de coronacrisis. Ook al denken veel van die klanten al aan de periode na corona toch is het niet altijd evident om een nieuwe datum te vinden. Agenda’s weer samen leggen, de boekingskalender van De Gouden Kooi ernaast leggen, en dan hopen dat je snel een geschikt moment vindt.

De Gouden Kooi by nightfall

Ontsnappen uit levensechte escape room

22 april 2020 – Oh!Mechelen

De deur gaat dicht. Een stap in het onbekende wordt gezet. Creatief uit de hoek komen, vormt de enige sleutel. De gelijkenis tussen een escape room en de reële wereld is vandaag opvallend doeltreffend. Corona dwingt ondernemers tot creativiteit. Ook De Gouden Kooi voelt die noodzaak en springt er handig mee om.

tweede filiaal De Gouden Kooi

BELGISCHE ESCAPEROOMS MAKEN SAMEN ONLINE ONTSNAPPINGSSPEL

2 april 2020 – Made In Mechelen

MECHELEN – In 2019 won De Gouden Kooi uit Mechelen een internationale award voor beste escape room. Jan Gheyle van De Gouden Kooi is ook voorzitter van de Belgische federatie van escaperooms. Uiteraard zijn alle escape rooms in België gesloten door de coronacrisis. Maar samen met een vijftiental collega’s sloegen ze de handen in elkaar geslagen en maakten ze een gratis online spel.

The Big Pursuit

MUST TRY: escaperooms slaan de handen in elkaar en bieden gratis online spel aan

1 april 2020 – Flair

Grote fan van escaperooms, maar zit the real deal er voorlopig niet in? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want De Gouden Kooi heeft samen met enkele leden van de Belgische escaperoomfederatie een gratis online spel op poten gezet. Enter: The Big Pursuit.

K3 bij De Gouden Kooi

K3 op bezoek bij De Gouden Kooi!

14 januari 2020 – K3 Facebookpagina

Kunnen we de code kraken en ontsnappen? Kijk nu naar ons bezoek aan De Gouden Kooi escape room!

Eigenaars en uitbater De Gouden Kooi

De Gouden Kooi bij 50 beste escape rooms ter wereld

23 december 2019 – Het laatste nieuws

Een van de 50 beste escape rooms ter wereld kan je in Mechelen vinden. Afgelopen weekend kreeg ‘Het Geheim van Sint-Rumoldus’ van De Gouden Kooi op de Haverwerf de 27ste plaats op de Escape Rooms Project Enthusiasts’ Choice Award. “We zijn de enige Belgische escape room in die lijst”, juichten de bouwers van De Gouden Kooi. “Het is gewoonweg fantastisch nieuws waar wij helemaal blij van worden. 15 maanden werkten wij aan deze room. Dat het resultaat gesmaakt wordt, geeft ons extra energie bij het bouwen van de tweede escape experience”, laten ze via sociale media weten.

Eigenaars De Gouden Kooi

De Gouden Kooi staat in top 50 van beste escape rooms

22 december 2019 – Gazet van Antwerpen

MECHELEN – De escape room ‘Het Geheim van Sint-Rumoldus’ in Mechelen prijkt vanaf nu in de lijst van de vijftig beste escape rooms over de hele wereld. Bij de Top Escape Rooms Project Enthusiasts’ Choice Award (TERPECA) kreeg de escape room van De Gouden Kooi een 27ste plaats.

Code Van Coppens bij De Gouden Kooi

De Gouden Kooi is preferred partner van De Code Van Coppens

30 oktober 2019 – VTM
Naar aanleiding van het VTM programma – De Code Van Coppens – ging De Gouden Kooi een unieke samenwerking aan met VTM. Eén van de escape rooms van De Gouden Kooi werd gedeeltelijk aangepast met ideetjes van de broertjes Coppens zelf. Zo kan je de ervaring vanop de beeldbuis ook zelf beleven, bij De Gouden Kooi.
Gazet van Antwerpen bij De Gouden Kooi

GETEST. Nieuwe ‘escape experience’ in Mechelen: “Dit gaat een stapje verder dan een gewone escape room”

30 maart 2019 – Gazet van Antwerpen

MECHELEN – Op de Haverwerf in Mechelen ging gisteren een nieuwe escape room open. Met acht ruimtes die met elkaar in verbinding staan, is het een van de grootste van ons land. Een team van uw krant mocht als allereerste proberen te ontsnappen.

Eigenaars De Gouden Kooi

De Gouden Kooi opent tweede filiaal escape rooms

29 maart 2019 – Het Nieuwsblad

Op 29 maart 2019 opent het langverwachte tweede filiaal van De Gouden Kooi haar deuren op de Haverwerf in Mechelen. “We willen onze escape rooms hier naar een ongezien niveau brengen”, klinkt het ambitieus.

Eigenaars De Gouden Kooi

DE GOUDEN KOOI STELT NIEUWSTE ESCAPE ROOM VOOR

29 maart 2019 – Made in Mechelen

MECHELEN – Aan de Haverwerf is de tweede vestiging van De Gouden Kooi officieel geopend. Alles bij elkaar is meer dan een jaar gewerkt aan de eerste escape room op deze nieuwe locatie.

Eigenaars en uitbater De Gouden Kooi

Gouden Kooi opent escape room van de toekomst. “15 maanden aan gebouwd”

24 maart 2019 – Het Laatste Nieuws

Vijftien maanden. Zolang hebben Bert Briké en Jan Gheyle van De Gouden Kooi in Mechelen gebouwd aan een eerste van vier nieuwe escape rooms aan de Haverwerf. Bezoekers belanden onder meer op een kerkhof en in een kerk. Een vriendengroep kreeg dit weekend de primeur. Tot grote opluchting van de uitbaters was het verdict uiterst positief.

Filiaal Gerechtstraat De Gouden Kooi

GOUDEN KOOI OPENT VIERDE ESCAPE ROOM

21 juni 2016 – Made in Mechelen

Bijna drie maanden geleden opende De Gouden Kooi in het Mechelse Godshuis twee escape rooms. Het concept is zowel bij bedrijven als particulieren zo’n succes dat er inmiddels een derde escape room bijkwam, en in september wordt een vierde geopend.

De Gouden Kooi op RTV

De Gouden Kooi, de eerste escape game in Mechelen

28 januari 2016 – RTV Mechelen

Regionale tv Mechelen, op bezoek bij De Gouden Kooi. Als eerste escape room in Mechelen was ook RTV benieuwd naar de nieuwe bestemming van Het Godshuis.

De Gouden Kooi