Gepassioneerde escape room eigenaars

Bij De Gouden Kooi bouwen we escape rooms, waarbij we erg focussen op de beleving en het verhaal. Zo hopen we jong en oud een onvergetelijke dag te bezorgen. Hierbij blijven we investeren in onze escape rooms, waardoor je elke keer weer een betoverende wereld binnenstapt.

art deco border
art deco border

De Gouden Kooi opende de deuren op 1 april 2016 in een historisch pand in centrum Mechelen en opende een tweede locatie aan de Dijle (Haverwerf) 29 maart 2019. Eind 2019 ontvingen we een internationale award voor onze escape experience op de Haverwerf. Meer informatie over de aanloop van de opening van de tweede locatie vind je hier.

Wij zijn Jan en Bert, en we zijn de bezielers achter De Gouden Kooi. We zijn gepassioneerd door escape rooms. We bedenken en maken de kamers zelf. Hoewel de kamers op de eerste plaats staan, vinden we alles daarrond ook belangrijk: de totaalbeleving is wat telt, en elke dag opnieuw trachten we die te verbeteren.

We studeerden beiden af als handelsingenieur (Universiteit Antwerpen) en werkten daarna ongeveer 10 jaar in diverse functies. Al een hele tijd broeide echter de zin om zelf een zaak op te zetten, en na een kennismaking met het concept van escape games, ging de bal aan het rollen. We zegden onze job vaarwel om ons volledig toe te leggen op De Gouden Kooi. Het doel was van bij de start duidelijk: een goed mix vinden van boeiende verhaallijnen, uitdagende puzzels en  een aangename ervaring voor én na het spel.

We durven te beweren dat De Gouden Kooi vandaag de dag op de kaart staat als één van de beste escape game centers van België, en we blijven zoeken naar manieren om de kamers en alles daarrond te verbeteren.  We zijn ervan overtuigd dat de beleving van de klant begint wanneer hij bij ons de deur binnenstapt, en pas eindigt na de nabespreking. We willen de klant van begin tot einde een niet te vergeten belevenis bieden.

oprichters gouden kooi
art deco border
art deco border

Met De Gouden Kooi willen we graag een goed doel in Mechelen financieel steunen, om zo onze appreciatie voor hun werk te uiten. We kiezen voor een Mechelse vereniging, omdat daar de roots van De Gouden Kooi liggen. In november 2017 zijn we daarom van start gegaan met een permanente sponsoring van Sint-Vincentius Mechelen.

ei 4.2

Het streefdoel van Sint-Vincentius Mechelen is om noodlijdende mensen materieel en financieel bij te staan en hen te helpen met de integratie in onze ingewikkelde maatschappij. Voor een bepaalde, afgesproken periode, worden deze mensen ondersteund, zodat ze nadien weer op eigen benen kunnen staan. Meer informatie vind je op hun website.

Wanneer je bij ons een boeking maakt, dan kan je opteren om een vrijwillige donatie te doen van €0,25. De Gouden Kooi verdubbelt dat bedrag en zorgt ervoor dat er per boeking €0,50 naar de werking van Sint-Vincentius Mechelen gaat.

Een klein gebaar, maar alle beetjes samen kunnen het verschil maken.

Eind 2018 konden we zo een bedrag van 332,5 euro aan Sint-Vincentius Mechelen doneren, en eind 2019 was dat 490 euro. Bedankt aan alle gulle schenkers!

De Gouden Kooi in de media…

IMG_0280

BELGISCHE ESCAPEROOMS MAKEN SAMEN ONLINE ONTSNAPPINGSSPEL

2 april 2020 – Made In Mechelen

MECHELEN – In 2019 won De Gouden Kooi uit Mechelen een internationale award voor beste escape room. Jan Gheyle van De Gouden Kooi is ook voorzitter van de Belgische federatie van escaperooms. Uiteraard zijn alle escape rooms in België gesloten door de coronacrisis. Maar samen met een vijftiental collega’s sloegen ze de handen in elkaar geslagen en maakten ze een gratis online spel.

Big Pursuit

MUST TRY: escaperooms slaan de handen in elkaar en bieden gratis online spel aan

1 april 2020 – Flair

Grote fan van escaperooms, maar zit the real deal er voorlopig niet in? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want De Gouden Kooi heeft samen met enkele leden van de Belgische escaperoomfederatie een gratis online spel op poten gezet. Enter: The Big Pursuit.

K3 14-1-20

K3 op bezoek bij De Gouden Kooi!

14 januari 2020 – K3 Facebookpagina

Kunnen we de code kraken en ontsnappen? Kijk nu naar ons bezoek aan De Gouden Kooi escape room!

GVA 22-12

De Gouden Kooi staat in top 50 van beste escape rooms

22 december 2019 – Gazet van Antwerpen

MECHELEN – De escape room ‘Het Geheim van Sint-Rumoldus’ in Mechelen prijkt vanaf nu in de lijst van de vijftig beste escape rooms over de hele wereld. Bij de Top Escape Rooms Project Enthusiasts’ Choice Award (TERPECA) kreeg de escape room van De Gouden Kooi een 27ste plaats.

broertjes coppens

De Gouden Kooi is preferred partner van De Code Van Coppens

30 oktober 2019 – VTM
Naar aanleiding van het VTM programma – De Code Van Coppens – ging De Gouden Kooi een unieke samenwerking aan met VTM. Eén van de escape rooms van De Gouden Kooi werd gedeeltelijk aangepast met ideetjes van de broertjes Coppens zelf. Zo kan je de ervaring vanop de beeldbuis ook zelf beleven, bij De Gouden Kooi.
GVA 30-3-19

GETEST. Nieuwe ‘escape experience’ in Mechelen: “Dit gaat een stapje verder dan een gewone escape room”

30 maart 2019 – Gazet van Antwerpen

MECHELEN – Op de Haverwerf in Mechelen ging gisteren een nieuwe escape room open. Met acht ruimtes die met elkaar in verbinding staan, is het een van de grootste van ons land. Een team van uw krant mocht als allereerste proberen te ontsnappen.

NB 29-3-19

De Gouden Kooi opent tweede filiaal escape rooms

29 maart 2019 – Het Nieuwsblad

Op 29 maart 2019 opent het langverwachte tweede filiaal van De Gouden Kooi haar deuren op de Haverwerf in Mechelen. “We willen onze escape rooms hier naar een ongezien niveau brengen”, klinkt het ambitieus.

HLN 24-3

Gouden Kooi opent escape room van de toekomst. “15 maanden aan gebouwd”

24 maart 2019 – Het Laatste Nieuws

Vijftien maanden. Zolang hebben Bert Briké en Jan Gheyle van De Gouden Kooi in Mechelen gebouwd aan een eerste van vier nieuwe escape rooms aan de Haverwerf. Bezoekers belanden onder meer op een kerkhof en in een kerk. Een vriendengroep kreeg dit weekend de primeur. Tot grote opluchting van de uitbaters was het verdict uiterst positief.

mad in mechelen 21-6-16

GOUDEN KOOI OPENT VIERDE ESCAPE ROOM

21 juni 2016 – Made in Mechelen

Bijna drie maanden geleden opende De Gouden Kooi in het Mechelse Godshuis twee escape rooms. Het concept is zowel bij bedrijven als particulieren zo’n succes dat er inmiddels een derde escape room bijkwam, en in september wordt een vierde geopend.

RTV 28-1-2016

De Gouden Kooi, de eerste escape game in Mechelen

28 januari 2016 – RTV Mechelen

Regionale tv Mechelen, op bezoek bij De Gouden Kooi. Als eerste escape room in Mechelen was ook RTV benieuwd naar de nieuwe bestemming van Het Godshuis.