Gepassioneerde escape room eigenaars

Bij De Gouden Kooi bouwen we escape rooms, waarbij we erg focussen op de beleving en het verhaal. Zo hopen we jong en oud een onvergetelijke dag te bezorgen. Hierbij blijven we investeren in onze escape rooms, waardoor je elke keer weer een betoverende wereld binnenstapt.

De Gouden Kooi opende de deuren op 1 april 2016 in een historisch pand in centrum Mechelen en opende een tweede locatie aan de Dijle (Haverwerf) 29 maart 2019. Eind 2019 ontvingen we een internationale award voor onze escape experience op de Haverwerf. Meer informatie over de aanloop van de opening van de tweede locatie vind je hier.

Wij zijn Jan en Bert, en we zijn de bezielers achter De Gouden Kooi. We zijn gepassioneerd door escape rooms. We bedenken en maken de kamers zelf. Hoewel de kamers op de eerste plaats staan, vinden we alles daarrond ook belangrijk: de totaalbeleving is wat telt, en elke dag opnieuw trachten we die te verbeteren.

We studeerden beiden af als handelsingenieur (Universiteit Antwerpen) en werkten daarna ongeveer 10 jaar in diverse functies. Al een hele tijd broeide echter de zin om zelf een zaak op te zetten, en na een kennismaking met het concept van escape games, ging de bal aan het rollen. We zegden onze job vaarwel om ons volledig toe te leggen op De Gouden Kooi. Het doel was van bij de start duidelijk: een goed mix vinden van boeiende verhaallijnen, uitdagende puzzels en  een aangename ervaring voor én na het spel.

We durven te beweren dat De Gouden Kooi vandaag de dag op de kaart staat als één van de beste escape game centers van België, en we blijven zoeken naar manieren om de kamers en alles daarrond te verbeteren.  We zijn ervan overtuigd dat de beleving van de klant begint wanneer hij bij ons de deur binnenstapt, en pas eindigt na de nabespreking. We willen de klant van begin tot einde een niet te vergeten belevenis bieden.

Met De Gouden Kooi willen we graag een goed doel in Mechelen financieel steunen, om zo onze appreciatie voor hun werk te uiten. We kiezen voor een Mechelse vereniging, omdat daar de roots van De Gouden Kooi liggen. In november 2017 zijn we daarom van start gegaan met een permanente sponsoring van Sint-Vincentius Mechelen.

Het streefdoel van Sint-Vincentius Mechelen is om noodlijdende mensen materieel en financieel bij te staan en hen te helpen met de integratie in onze ingewikkelde maatschappij. Voor een bepaalde, afgesproken periode, worden deze mensen ondersteund, zodat ze nadien weer op eigen benen kunnen staan. Meer informatie vind je op hun website.

Wanneer je bij ons een boeking maakt, dan kan je opteren om een vrijwillige donatie te doen van €0,25. De Gouden Kooi verdubbelt dat bedrag en zorgt ervoor dat er per boeking €0,50 naar de werking van Sint-Vincentius Mechelen gaat.

Een klein gebaar, maar alle beetjes samen kunnen het verschil maken.

Eind 2018 konden we zo een bedrag van 332,5 euro aan Sint-Vincentius Mechelen doneren, en eind 2019 was dat 490 euro. Bedankt aan alle gulle schenkers!