Gepassioneerde escape room bouwers

Bij De Gouden Kooi bouwen we escape rooms, waarbij we erg focussen op de beleving en het verhaal. Zo hopen we jong en oud een onvergetelijke dag te bezorgen. Hierbij blijven we investeren in onze escape rooms, waardoor je elke keer weer een betoverende wereld binnenstapt.

Home » Wie zijn wij

De Gouden Kooi opende de deuren op 1 april 2016 in een historisch pand in centrum Mechelen en opende een tweede locatie aan de Dijle (Haverwerf) 29 maart 2019. Eind 2019 ontvingen we onze eerste internationale award voor onze escape experience op de Haverwerf. Meer informatie over de aanloop van de opening van de tweede locatie vind je hier.

We zijn gepassioneerd door escape rooms. We bedenken en maken de rooms zelf. Hoewel de escape rooms op de eerste plaats staan, vinden we alles daarrond ook belangrijk: de totaalbeleving is wat telt, en elke dag opnieuw trachten we die te verbeteren. Het doel is duidelijk: een goede mix van boeiende verhaallijnen, uitdagende puzzels en een aangename ervaring voor én na het spel.

We durven te beweren dat De Gouden Kooi vandaag de dag op de kaart staat als één van de beste escape game centers van België, en we blijven zoeken naar manieren om de escape rooms en alles daarrond te verbeteren. We zijn ervan overtuigd dat jouw beleving begint nog voor je bij ons de deur binnenstapt, en pas eindigt na de nabespreking. We willen je van begin tot einde een niet te vergeten belevenis bieden.

golden-border

Ons team

Jan

Jan

Chief Escape Officer

Oprichter

Bert

Bert

Chief Creative Officer

Oprichter

Laure-Anne

Laure-Anne

Operations Manager

Getting things done

David

David

Experience Designer

Specialiteit: Ingenieuze designs

Mieke

Mieke

Experience Designer

Specialiteit: Finishing touch

Nathan

Nathan

Experience Designer

Specialiteit: Film, beeld en klank

Goed doel

Met De Gouden Kooi willen we graag een goed doel in Mechelen financieel steunen, om zo onze appreciatie voor hun werk te uiten. We kiezen voor een Mechelse vereniging, omdat daar de roots van De Gouden Kooi liggen. In november 2017 zijn we daarom van start gegaan met een permanente sponsoring van Sint-Vincentius Mechelen.

De Gouden Kooi goed doel

Het streefdoel van Sint-Vincentius Mechelen is om noodlijdende mensen materieel en financieel bij te staan en hen te helpen met de integratie in onze ingewikkelde maatschappij. Voor een bepaalde, afgesproken periode, worden deze mensen ondersteund, zodat ze nadien weer op eigen benen kunnen staan. Meer informatie vind je op hun website.

Wanneer je bij ons een boeking maakt, dan kan je opteren om een vrijwillige donatie te doen van €0,25. De Gouden Kooi verdubbelt dat bedrag en zorgt ervoor dat er per boeking €0,50 naar de werking van Sint-Vincentius Mechelen gaat.

Een klein gebaar, maar alle beetjes samen kunnen het verschil maken.

Eind 2018 konden we zo een bedrag van 332,5 euro aan Sint-Vincentius Mechelen doneren, in 2019 was dat 490 euro en in 2020 494 euro. Bedankt aan alle gulle schenkers!

De Gouden Kooi in de media…

Eigenaars De Gouden Kooi

De Gouden Kooi valt opnieuw internationaal in de prijzen en bouwt volop aan nieuwe escaperoom

28 augustus 2021 – Gazet van Antwerpen

Mechelen – Escaperoom Het geheim van Sint-Rumoldus van De Gouden Kooi in Mechelen werd deze week knap vijfde op een internationaal evenement in Spanje. Intussen wordt er aan de Haverwerf ook gebouwd aan een nieuwe ‘escape experience’. “We kunnen nog niet veel verklappen, maar we leggen de lat opnieuw een stukje hoger”, klinkt het.

Eigenaars De Gouden Kooi

De Gouden Kooi bouwt broertje voor internationaal bekroonde escape experience

27 augustus 2021 – Het Laatste Nieuws

Mechelen – De Gouden Kooi is volop bezig met de bouw van een zesde escape room. Het belooft opnieuw een onuitgegeven ‘escape experience’ te worden. De makers zijn alweer een jaar aan het bouwen, de opname van de trailer nam liefst drie dagen in beslag. “Ook met deze kamer willen we een stempel drukken op de internationale markt van escape rooms”, zeggen de makers.

Escaperoom Gouden Kooi valt in de prijzen

26 augustus 2021 – RTV Mechelen

De 5de beste escape room van Europa bevindt zich in Mechelen. ‘Het geheim van Sint-Rumoldus’. Escape room De Gouden Kooi won die award tijdens de jaarlijkse uitreiking van de ‘escape room awards’ in Barcelona. Het geheim van Sint-Rumoldus vertelt het verhaal van de Mechelse patroonheilige Rombout, die in de 8ste eeuw werd vermoord. Sinds dan spookt het in zijn kerk. Wie de escape room overleeft zal te weten komen wat er aan de hand is.

Eigenaars De Gouden Kooi

De Gouden Kooi wint tweede prijs in een week tijd

26 augustus 2021 – Made in Mechelen

MECHELEN – Voor wie het nog niet wist: de beste escape room van België vind je in Mechelen. De escape experience ‘Het geheim van Sint-Rumoldus’ prijkt op de vijfde plaats van de ‘escape room awards’, en haalt zo zijn vijfde award binnen. De tweede al in amper een week tijd.

TripAdvisor award 2020-2021

De Gouden Kooi is voor het tweede jaar op rij ‘Travellers Choice Winner’

23 augustus 2021 – Made in Mechelen

MECHELEN – De Mechelse escape room ‘De Gouden Kooi’ won voor het tweede opeenvolgende jaar de ‘Travellers’ Choice Winner’. Deze award wordt door TripAdvisor uitgereikt aan attracties die geweldige ervaringen bieden aan reizigers van over de hele wereld.

Het is niet de eerste keer dat De Gouden Kooi in de prijzen valt. Het aantal nationale en internationale awards is ondertussen al redelijk indrukwekkend. Nu mogen ze zich al voor het tweede jaar op rij ‘Travellers’ Choice Winner’ noemen …

De Gouden Kooi - Escape experience

De Gouden Kooi rijft nog maar eens een prijs binnen

03 januari 2021 – Made in Mechelen

MECHELEN – Op de valreep van 2020 won de Mechelse escaperoom De Gouden Kooi nog maar eens een mooie award. Het is al de vierde van het voorbije jaar. Deze keer gaat het om de ‘Golden Key Award’ van de escape room blog ‘The Logic Escapes Me’ uit het Verenigd Koninkrijk.

Eigenaars De Gouden Kooi

Gouden Kooi verkozen tot beste escape room van het land

26 december 2020 – Het Laatste Nieuws

MECHELEN – ‘Het geheim van Sint-Rumoldus’ van De Gouden Kooi is de beste escape room van België. De kamer schopte het tot de 22ste plaats op de wereldranglijst na een verkiezing door TERPECA, wat staat voor ‘Top Escape Rooms Project Enthusiasts’ Choice Award’.

award terpeca 2020

De Gouden Kooi valt internationaal (alweer) in de prijzen

21 december 2020 – Made in Mechelen

MECHELEN – Afgelopen weekend, vond de jaarlijkse uitreiking van de TEREPCA awards plaats. TERPECA is de belangrijkste wereldwijde verkiezing van de beste escape rooms ter wereld. De escape experience ‘Het geheim van Sint-Rumoldus’ van De Gouden Kooi prijkt op de 22ste plaats in de wereldranglijst van escape rooms.

award escaperoomers

MECHELSE ESCAPE ROOM ‘DE GOUDEN KOOI’ VALT INTERNATIONAAL ALWEER IN DE PRIJZEN

12 oktober 2020 – Made in Mechelen

MECHELEN – Dat de Mechelse escape room ‘De Gouden Kooi’ algemeen aanzien wordt als een van de beste – zoniet dé beste – van België is geen nieuws. Maar nu komt er ook erkenning uit Duitsland… Jawohl mein herr !

award tripadvisor travellers' choice

ESCAPE ROOM ‘DE GOUDEN KOOI’ VALT OPNIEUW IN DE PRIJZEN

26 augustus 2020 – Made in Mechelen

MECHELEN – De Mechelse escape room ‘De Gouden Kooi’ won afgelopen week een prestigieuze prijs. Dit is al de tweede award voor het bedrijf dit jaar.

Eigenaars De Gouden Kooi

De Gouden Kooi maakt het reserveren van escape rooms makkelijker: “Planningstool berekent voor klant het ideale moment om te komen escapen”

29 april 2020 – Het Laatste Nieuws

– Escape Rooms De Gouden Kooi uit Mechelen komt met een online planningstool op de proppen die het reserveren van de kamers makkelijker moet maken. De tool berekent zelf voor jou en jouw teamgenoten de ideale dag en kamer uit. De Gouden Kooi hoopt zo na de coronacrisis de mensen opnieuw warm te krijgen voor hun vijf kamers.

De Gouden Kooi gevel

DE GOUDEN KOOI HELPT KLANTEN MET INNOVATIEVE PLANNINGSTOOL

29 april 2020 – Made in Mechelen

MECHELEN – De Mechelse escaperoom De Gouden Kooi moest de voorbije weken honderden boekingen annuleren omwille van de coronacrisis. Ook al denken veel van die klanten al aan de periode na corona toch is het niet altijd evident om een nieuwe datum te vinden. Agenda’s weer samen leggen, de boekingskalender van De Gouden Kooi ernaast leggen, en dan hopen dat je snel een geschikt moment vindt.

De Gouden Kooi by nightfall

Ontsnappen uit levensechte escape room

22 april 2020 – Oh!Mechelen

De deur gaat dicht. Een stap in het onbekende wordt gezet. Creatief uit de hoek komen, vormt de enige sleutel. De gelijkenis tussen een escape room en de reële wereld is vandaag opvallend doeltreffend. Corona dwingt ondernemers tot creativiteit. Ook De Gouden Kooi voelt die noodzaak en springt er handig mee om.

tweede filiaal De Gouden Kooi

BELGISCHE ESCAPEROOMS MAKEN SAMEN ONLINE ONTSNAPPINGSSPEL

2 april 2020 – Made In Mechelen

MECHELEN – In 2019 won De Gouden Kooi uit Mechelen een internationale award voor beste escape room. Jan Gheyle van De Gouden Kooi is ook voorzitter van de Belgische federatie van escaperooms. Uiteraard zijn alle escape rooms in België gesloten door de coronacrisis. Maar samen met een vijftiental collega’s sloegen ze de handen in elkaar geslagen en maakten ze een gratis online spel.

The Big Pursuit

MUST TRY: escaperooms slaan de handen in elkaar en bieden gratis online spel aan

1 april 2020 – Flair

Grote fan van escaperooms, maar zit the real deal er voorlopig niet in? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want De Gouden Kooi heeft samen met enkele leden van de Belgische escaperoomfederatie een gratis online spel op poten gezet. Enter: The Big Pursuit.

K3 bij De Gouden Kooi

K3 op bezoek bij De Gouden Kooi!

14 januari 2020 – K3 Facebookpagina

Kunnen we de code kraken en ontsnappen? Kijk nu naar ons bezoek aan De Gouden Kooi escape room!

Eigenaars en uitbater De Gouden Kooi

De Gouden Kooi bij 50 beste escape rooms ter wereld

23 december 2019 – Het laatste nieuws

Een van de 50 beste escape rooms ter wereld kan je in Mechelen vinden. Afgelopen weekend kreeg ‘Het Geheim van Sint-Rumoldus’ van De Gouden Kooi op de Haverwerf de 27ste plaats op de Escape Rooms Project Enthusiasts’ Choice Award. “We zijn de enige Belgische escape room in die lijst”, juichten de bouwers van De Gouden Kooi. “Het is gewoonweg fantastisch nieuws waar wij helemaal blij van worden. 15 maanden werkten wij aan deze room. Dat het resultaat gesmaakt wordt, geeft ons extra energie bij het bouwen van de tweede escape experience”, laten ze via sociale media weten.

Eigenaars De Gouden Kooi

De Gouden Kooi staat in top 50 van beste escape rooms

22 december 2019 – Gazet van Antwerpen

MECHELEN – De escape room ‘Het Geheim van Sint-Rumoldus’ in Mechelen prijkt vanaf nu in de lijst van de vijftig beste escape rooms over de hele wereld. Bij de Top Escape Rooms Project Enthusiasts’ Choice Award (TERPECA) kreeg de escape room van De Gouden Kooi een 27ste plaats.

Code Van Coppens bij De Gouden Kooi

De Gouden Kooi is preferred partner van De Code Van Coppens

30 oktober 2019 – VTM
Naar aanleiding van het VTM programma – De Code Van Coppens – ging De Gouden Kooi een unieke samenwerking aan met VTM. Eén van de escape rooms van De Gouden Kooi werd gedeeltelijk aangepast met ideetjes van de broertjes Coppens zelf. Zo kan je de ervaring vanop de beeldbuis ook zelf beleven, bij De Gouden Kooi.
Gazet van Antwerpen bij De Gouden Kooi

GETEST. Nieuwe ‘escape experience’ in Mechelen: “Dit gaat een stapje verder dan een gewone escape room”

30 maart 2019 – Gazet van Antwerpen

MECHELEN – Op de Haverwerf in Mechelen ging gisteren een nieuwe escape room open. Met acht ruimtes die met elkaar in verbinding staan, is het een van de grootste van ons land. Een team van uw krant mocht als allereerste proberen te ontsnappen.

Eigenaars De Gouden Kooi

De Gouden Kooi opent tweede filiaal escape rooms

29 maart 2019 – Het Nieuwsblad

Op 29 maart 2019 opent het langverwachte tweede filiaal van De Gouden Kooi haar deuren op de Haverwerf in Mechelen. “We willen onze escape rooms hier naar een ongezien niveau brengen”, klinkt het ambitieus.

Eigenaars De Gouden Kooi

DE GOUDEN KOOI STELT NIEUWSTE ESCAPE ROOM VOOR

29 maart 2019 – Made in Mechelen

MECHELEN – Aan de Haverwerf is de tweede vestiging van De Gouden Kooi officieel geopend. Alles bij elkaar is meer dan een jaar gewerkt aan de eerste escape room op deze nieuwe locatie.

Eigenaars en uitbater De Gouden Kooi

Gouden Kooi opent escape room van de toekomst. “15 maanden aan gebouwd”

24 maart 2019 – Het Laatste Nieuws

Vijftien maanden. Zolang hebben Bert Briké en Jan Gheyle van De Gouden Kooi in Mechelen gebouwd aan een eerste van vier nieuwe escape rooms aan de Haverwerf. Bezoekers belanden onder meer op een kerkhof en in een kerk. Een vriendengroep kreeg dit weekend de primeur. Tot grote opluchting van de uitbaters was het verdict uiterst positief.

Filiaal Gerechtstraat De Gouden Kooi

GOUDEN KOOI OPENT VIERDE ESCAPE ROOM

21 juni 2016 – Made in Mechelen

Bijna drie maanden geleden opende De Gouden Kooi in het Mechelse Godshuis twee escape rooms. Het concept is zowel bij bedrijven als particulieren zo’n succes dat er inmiddels een derde escape room bijkwam, en in september wordt een vierde geopend.

De Gouden Kooi op RTV

De Gouden Kooi, de eerste escape game in Mechelen

28 januari 2016 – RTV Mechelen

Regionale tv Mechelen, op bezoek bij De Gouden Kooi. Als eerste escape room in Mechelen was ook RTV benieuwd naar de nieuwe bestemming van Het Godshuis.