Gepassioneerde escape room eigenaars

Bij De Gouden Kooi bouwen we escape rooms, waarbij we erg focussen op de beleving en het verhaal. Zo hopen we jong en oud een onvergetelijke dag te bezorgen. Hierbij blijven we investeren in onze escape rooms, waardoor je elke keer weer een betoverende wereld binnenstapt.

yellow-border-medium
yellow-border-medium

De Gouden Kooi opende de deuren op 1 april 2016 in een historisch pand in centrum Mechelen en opende een tweede locatie aan de Dijle (Haverwerf) 29 maart 2019. Eind 2019 ontvingen we een internationale award voor onze escape experience op de Haverwerf. Meer informatie over de aanloop van de opening van de tweede locatie vind je hier.

Wij zijn Jan en Bert, en we zijn de bezielers achter De Gouden Kooi. We zijn gepassioneerd door escape rooms. We bedenken en maken de kamers zelf. Hoewel de kamers op de eerste plaats staan, vinden we alles daarrond ook belangrijk: de totaalbeleving is wat telt, en elke dag opnieuw trachten we die te verbeteren.

We studeerden beiden af als handelsingenieur (Universiteit Antwerpen) en werkten daarna ongeveer 10 jaar in diverse functies. Al een hele tijd broeide echter de zin om zelf een zaak op te zetten, en na een kennismaking met het concept van escape games, ging de bal aan het rollen. We zegden onze job vaarwel om ons volledig toe te leggen op De Gouden Kooi. Het doel was van bij de start duidelijk: een goed mix vinden van boeiende verhaallijnen, uitdagende puzzels en  een aangename ervaring voor én na het spel.

We durven te beweren dat De Gouden Kooi vandaag de dag op de kaart staat als één van de beste escape game centers van België, en we blijven zoeken naar manieren om de kamers en alles daarrond te verbeteren.  We zijn ervan overtuigd dat de beleving van de klant begint wanneer hij bij ons de deur binnenstapt, en pas eindigt na de nabespreking. We willen de klant van begin tot einde een niet te vergeten belevenis bieden.

oprichters De Gouden Kooi
yellow-border-medium
yellow-border-medium

Met De Gouden Kooi willen we graag een goed doel in Mechelen financieel steunen, om zo onze appreciatie voor hun werk te uiten. We kiezen voor een Mechelse vereniging, omdat daar de roots van De Gouden Kooi liggen. In november 2017 zijn we daarom van start gegaan met een permanente sponsoring van Sint-Vincentius Mechelen.

De Gouden Kooi goed doel

Het streefdoel van Sint-Vincentius Mechelen is om noodlijdende mensen materieel en financieel bij te staan en hen te helpen met de integratie in onze ingewikkelde maatschappij. Voor een bepaalde, afgesproken periode, worden deze mensen ondersteund, zodat ze nadien weer op eigen benen kunnen staan. Meer informatie vind je op hun website.

Wanneer je bij ons een boeking maakt, dan kan je opteren om een vrijwillige donatie te doen van €0,25. De Gouden Kooi verdubbelt dat bedrag en zorgt ervoor dat er per boeking €0,50 naar de werking van Sint-Vincentius Mechelen gaat.

Een klein gebaar, maar alle beetjes samen kunnen het verschil maken.

Eind 2018 konden we zo een bedrag van 332,5 euro aan Sint-Vincentius Mechelen doneren, en eind 2019 was dat 490 euro. Bedankt aan alle gulle schenkers!

De Gouden Kooi in de media…

Award Tripadvisor 2020

ESCAPE ROOM ‘DE GOUDEN KOOI’ VALT OPNIEUW IN DE PRIJZEN

26 augustus 2020 – Made in Mechelen

MECHELEN – De Mechelse escape room ‘De Gouden Kooi’ won afgelopen week een prestigieuze prijs. Dit is al de tweede award voor het bedrijf dit jaar.

Eigenaars De Gouden Kooi

De Gouden Kooi maakt het reserveren van escape rooms makkelijker: “Planningstool berekent voor klant het ideale moment om te komen escapen”

29 april 2020 – Het Laatste Nieuws

– Escape Rooms De Gouden Kooi uit Mechelen komt met een online planningstool op de proppen die het reserveren van de kamers makkelijker moet maken. De tool berekent zelf voor jou en jouw teamgenoten de ideale dag en kamer uit. De Gouden Kooi hoopt zo na de coronacrisis de mensen opnieuw warm te krijgen voor hun vijf kamers.

De Gouden Kooi gevel

DE GOUDEN KOOI HELPT KLANTEN MET INNOVATIEVE PLANNINGSTOOL

29 april 2020 – Made in Mechelen

MECHELEN – De Mechelse escaperoom De Gouden Kooi moest de voorbije weken honderden boekingen annuleren omwille van de coronacrisis. Ook al denken veel van die klanten al aan de periode na corona toch is het niet altijd evident om een nieuwe datum te vinden. Agenda’s weer samen leggen, de boekingskalender van De Gouden Kooi ernaast leggen, en dan hopen dat je snel een geschikt moment vindt.

De Gouden Kooi by nightfall

Ontsnappen uit levensechte escape room

22 april 2020 – Oh!Mechelen

De deur gaat dicht. Een stap in het onbekende wordt gezet. Creatief uit de hoek komen, vormt de enige sleutel. De gelijkenis tussen een escape room en de reële wereld is vandaag opvallend doeltreffend. Corona dwingt ondernemers tot creativiteit. Ook De Gouden Kooi voelt die noodzaak en springt er handig mee om.

tweede filiaal De Gouden Kooi

BELGISCHE ESCAPEROOMS MAKEN SAMEN ONLINE ONTSNAPPINGSSPEL

2 april 2020 – Made In Mechelen

MECHELEN – In 2019 won De Gouden Kooi uit Mechelen een internationale award voor beste escape room. Jan Gheyle van De Gouden Kooi is ook voorzitter van de Belgische federatie van escaperooms. Uiteraard zijn alle escape rooms in België gesloten door de coronacrisis. Maar samen met een vijftiental collega’s sloegen ze de handen in elkaar geslagen en maakten ze een gratis online spel.

The Big Pursuit

MUST TRY: escaperooms slaan de handen in elkaar en bieden gratis online spel aan

1 april 2020 – Flair

Grote fan van escaperooms, maar zit the real deal er voorlopig niet in? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want De Gouden Kooi heeft samen met enkele leden van de Belgische escaperoomfederatie een gratis online spel op poten gezet. Enter: The Big Pursuit.

K3 bij De Gouden Kooi

K3 op bezoek bij De Gouden Kooi!

14 januari 2020 – K3 Facebookpagina

Kunnen we de code kraken en ontsnappen? Kijk nu naar ons bezoek aan De Gouden Kooi escape room!

Eigenaars en uitbater De Gouden Kooi

De Gouden Kooi bij 50 beste escape rooms ter wereld

23 december 2019 – Het laatste nieuws

Een van de 50 beste escape rooms ter wereld kan je in Mechelen vinden. Afgelopen weekend kreeg ‘Het Geheim van Sint-Rumoldus’ van De Gouden Kooi op de Haverwerf de 27ste plaats op de Escape Rooms Project Enthusiasts’ Choice Award. “We zijn de enige Belgische escape room in die lijst”, juichten de bouwers van De Gouden Kooi. “Het is gewoonweg fantastisch nieuws waar wij helemaal blij van worden. 15 maanden werkten wij aan deze room. Dat het resultaat gesmaakt wordt, geeft ons extra energie bij het bouwen van de tweede escape experience”, laten ze via sociale media weten.

Eigenaars De Gouden Kooi

De Gouden Kooi staat in top 50 van beste escape rooms

22 december 2019 – Gazet van Antwerpen

MECHELEN – De escape room ‘Het Geheim van Sint-Rumoldus’ in Mechelen prijkt vanaf nu in de lijst van de vijftig beste escape rooms over de hele wereld. Bij de Top Escape Rooms Project Enthusiasts’ Choice Award (TERPECA) kreeg de escape room van De Gouden Kooi een 27ste plaats.

Code Van Coppens bij De Gouden Kooi

De Gouden Kooi is preferred partner van De Code Van Coppens

30 oktober 2019 – VTM
Naar aanleiding van het VTM programma – De Code Van Coppens – ging De Gouden Kooi een unieke samenwerking aan met VTM. Eén van de escape rooms van De Gouden Kooi werd gedeeltelijk aangepast met ideetjes van de broertjes Coppens zelf. Zo kan je de ervaring vanop de beeldbuis ook zelf beleven, bij De Gouden Kooi.
Gazet van Antwerpen bij De Gouden Kooi

GETEST. Nieuwe ‘escape experience’ in Mechelen: “Dit gaat een stapje verder dan een gewone escape room”

30 maart 2019 – Gazet van Antwerpen

MECHELEN – Op de Haverwerf in Mechelen ging gisteren een nieuwe escape room open. Met acht ruimtes die met elkaar in verbinding staan, is het een van de grootste van ons land. Een team van uw krant mocht als allereerste proberen te ontsnappen.

Eigenaars De Gouden Kooi

De Gouden Kooi opent tweede filiaal escape rooms

29 maart 2019 – Het Nieuwsblad

Op 29 maart 2019 opent het langverwachte tweede filiaal van De Gouden Kooi haar deuren op de Haverwerf in Mechelen. “We willen onze escape rooms hier naar een ongezien niveau brengen”, klinkt het ambitieus.

Eigenaars De Gouden Kooi

DE GOUDEN KOOI STELT NIEUWSTE ESCAPE ROOM VOOR

29 maart 2019 – Made in Mechelen

MECHELEN – Aan de Haverwerf is de tweede vestiging van De Gouden Kooi officieel geopend. Alles bij elkaar is meer dan een jaar gewerkt aan de eerste escape room op deze nieuwe locatie.

Eigenaars en uitbater De Gouden Kooi

Gouden Kooi opent escape room van de toekomst. “15 maanden aan gebouwd”

24 maart 2019 – Het Laatste Nieuws

Vijftien maanden. Zolang hebben Bert Briké en Jan Gheyle van De Gouden Kooi in Mechelen gebouwd aan een eerste van vier nieuwe escape rooms aan de Haverwerf. Bezoekers belanden onder meer op een kerkhof en in een kerk. Een vriendengroep kreeg dit weekend de primeur. Tot grote opluchting van de uitbaters was het verdict uiterst positief.

Filiaal Gerechtstraat De Gouden Kooi

GOUDEN KOOI OPENT VIERDE ESCAPE ROOM

21 juni 2016 – Made in Mechelen

Bijna drie maanden geleden opende De Gouden Kooi in het Mechelse Godshuis twee escape rooms. Het concept is zowel bij bedrijven als particulieren zo’n succes dat er inmiddels een derde escape room bijkwam, en in september wordt een vierde geopend.

De Gouden Kooi op RTV

De Gouden Kooi, de eerste escape game in Mechelen

28 januari 2016 – RTV Mechelen

Regionale tv Mechelen, op bezoek bij De Gouden Kooi. Als eerste escape room in Mechelen was ook RTV benieuwd naar de nieuwe bestemming van Het Godshuis.